6 de juny de 2011
Descarregar pdfAgricultors i cooperativistes colombians es formen a la UdL en innovació i tecnologia agràries
Una delegació de sis representants de les cooperatives del Huila -al sud de Colòmbia-, dos membres de la secretaria d'Agricultura i Mineria d'aquesta regió i, dos persones més de l'Institut Interamericà de Cooperació per a l'Agricultura (IICA), han visitat la UdL amb l'objectiu de rebre formació relacionada amb la innovació dins l'àmbit de la collita de la fruita. La trobada, que ha tingut lloc aquest passat divendres, s'emmarca dins el projecte Enfortiment de les capacitats cooperatives i comercials d'associacions de productors rurals del sud del Huila, mitjançant l'intercanvi d'experiències i la transferència de bones pràctiques en gestió cooperativa, transferència tecnològica i generació de negocis.
La intenció és facilitar l'entrada dels seus productes, que són bàsicament cultius de maracuyá, lulo, tomata d'arbre o gulupa, entre altres, al mercat internacional, tot dissenyant diverses estratègies, desenvolupant accions de transferència tecnològica i iniciant una roda de contactes amb les cooperatives catalanes.
En aquesta primera visita, la delegació ha visitat les instal·lacions de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) on se'ls ha format en innovació en fructicultura i en indústries de sucs, a més de les tecnologies per al processat de productes vegetals. La delegació també ha conegut la tasca que es desenvolupa a l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) on han rebut una sessió al voltant de la post collita i han visitat el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL).
El projecte, destinat tant a les cooperatives catalanes com a les de la regió del Huila, està coordinat per la Federació Catalana de Cooperatives Agrícoles de Catalunya i l'Institut Interamericà de Cooperació per l'Agricultura i compta amb la col·laboració del Centre de Cooperació per al Desenvolupament Rural (CCDR-UdL), que és qui organitza les activitats de transferència tecnològica i dona suport als processos de formació i sistematització.
La intenció és facilitar l'entrada dels seus productes, que són bàsicament cultius de maracuyá, lulo, tomata d'arbre o gulupa, entre altres, al mercat internacional, tot dissenyant diverses estratègies, desenvolupant accions de transferència tecnològica i iniciant una roda de contactes amb les cooperatives catalanes.
En aquesta primera visita, la delegació ha visitat les instal·lacions de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) on se'ls ha format en innovació en fructicultura i en indústries de sucs, a més de les tecnologies per al processat de productes vegetals. La delegació també ha conegut la tasca que es desenvolupa a l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA) on han rebut una sessió al voltant de la post collita i han visitat el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (PCiTAL).
El projecte, destinat tant a les cooperatives catalanes com a les de la regió del Huila, està coordinat per la Federació Catalana de Cooperatives Agrícoles de Catalunya i l'Institut Interamericà de Cooperació per l'Agricultura i compta amb la col·laboració del Centre de Cooperació per al Desenvolupament Rural (CCDR-UdL), que és qui organitza les activitats de transferència tecnològica i dona suport als processos de formació i sistematització.