4 de març de 2008

Descarregar pdf

Concert homenatge a Ricard Vinyes a la UdLLa UdL homenatja Ricard Viñes amb un concert d'Alejandra Pacheco


Ricard Viñes (1875-1943) serà el protagonista del concert que dimecres vinent, 5 de març, oferirà la Universitat de Lleida. L'Aula de Música de la UdL ha programat en la seua XV Temporada musical un concert homenatge al compositor i pianista lleidatà amb un programa de peces al voltant d'aquest músic. Es tracta de peces de Maurice Ravel, Claude Debussy, Enric Granados, Joaquin Rodrigo, Frederic Mompou i Manuel de Falla, compositors relacionats amb el pianista lleidatà. El programa d'aquest concert homenatge vol retre tribut a la figura de Viñes, unint la seua presència als dos costats del Pirineu: França, país on va desenvolupà la seua carrera, i Catalunya i Espanya.

La concertista triada ha estat Alejandra Pacheco, una pianista formada a l'Acadèmia Granados-Marshall, fundada per Enric Granados, sota la tutel·la d'Alícia de Larrocha, que fa uns anys va ser nomenada doctora honoris causa per la UdL. Pacheco, professora de Didàctica de la Música a la Universitat de Sevilla, és una concertista especialitzada en música espanyola. El seu repertori abraça tots els períodes i estils de la literatura pianística amb una especial atenció a autors espanyols com ara Albéniz, Granados, Manuel de Falla, Mompou, Turina, Montsalvatge etc. Les seues intepretacions es caracteritzen per la qualitat del so i la seva gran musicalitat.

El concert tindrà lloc el proper dimecres 5 de març a dos quarts de vuit del vespre a la Sala d'actes del Rectorat de la UdL. L'entrada és gratuïta.

print enrera pujar