4 de desembre de 2007

Descarregar pdf

La UdL i la UAB comencen a treballar en la titulació compartida de Veterinària


Reunió UdL - UB sobre la titulació compartida de Veterinària
Joan Viñas i la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada
Les universitats de Lleida i Autònoma de Barcelona han començat a treballar en la titulació compartida de Veterinària. Avui, els rectors Joan Viñas i Lluís Ferrer, acompanyats de les vicerectores d'Ordenació Acadèmica i de Docència d'ambdós universitats, Dolors Riba i Isabel del Arco, respectivament, del degà de la Facultat de Veterinària, Alfred Ferret, i del director de l'ETSEA, Jaume Lloveras, s'han reunit amb la comissionada d'Universitats i Recerca, Blanca Palmada, per posar de manifest el compromís de col·laboració que existeix entre totes les institucions implicades per tirar endavant aquests estudis. Aquest procés, que s'ha iniciat avui i que continuarà amb l'elaboració dels plans d'estudis, cristal·litzarà el proper 7 de gener amb la signatura d'un conveni a tres bandes presidida pel conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet.

Un cop finalitzada la reunió, on també han assistit el director general de Recerca, Ramon Moreno, la directora de Planificació del Comissionat, Carme López, i la secretària del Consell Interuniversitari de Catalunya, M Àngels Cabasés, els màxims representants del Comissionat, la UAB i la UdL, han mostrat la seua satisfacció per la concessió a la Universitat de Lleida de la titulació en Ciències i Salut Animal –única a l'Estat- i la de Veterinària compartida amb la UAB.

Reunió UdL - UB sobre la titulació compartida de Veterinària
Lluís Ferrer i Dolors Riba, rector i vicerectora d'Ordenació Aca-
dèmica de la UAB. Al fons, Jaume Lloveras, director de l'ETSEA
i Isabel del Arco, vicerectora de Docència de la UdL
Tant Viñas, com Ferrer, com Palmada, han coincidit a destacar la innovació que suposa aquesta solució que, segons ells, crea sinèrgies entre universitats i suma esforços per construir un sistema universitari català, vist en la seua totalitat i no des dels localismes. A més, i pel que fa a la titulació en Ciències i Salut Animal, han subratllat que aquests estudis donen solució a les reiterades demandes del sector productiu de les comarques lleidatanes. Tot i així, tant Palmada com Ferrer, han insistit a diferenciar els titulats d'ambdós titulacions, formats en àmbits diferents i capacitats per a tasques diferents.

Finalment, la comissionada ha anunciat compensacions per a les universitats implicades en "aquests treballs eficients i conjunts", que revertiran en millors estructures de recerca i de formació continuada per als titulats d'aquests estudis.


Més informació


NOTÍCIES RELACIONADES 

noticia 13 de novembre de 2007
La UdL impartirà estudis de grau en Ciències i Salut Animal i Veterinària compartida amb la UAB

noticia 24 de setembre de 2007
La UdL reclama al Govern menys paraules i més fets per convertir-se en referent agroalimentari

noticia 30 de juliol de 2007
La UdL "oficialitza" les peticions per a Medicina

noticia 25 de juliol de 2007
La comissionada anuncia 2,5 milions d’euros més per "enfortir la recerca" de la UdL

noticia 24 de maig de 2007
Joan Viñas reclama que el Govern assumeixi compromisos amb la UdL

print enrera pujar