24 de maig de 2007

Descarregar pdf

Joan Viñas reclama que el Govern assumeixi compromisos amb la UdL


Joan Viñas, rector de la UdL“Nosaltres hem fet els deures i ara ens agradaria que el Govern de Catalunya assumís clarament els compromisos que li corresponen, ja que fins ara no ha estat així”. Amb aquestes paraules Joan Viñas, que ahir va prendre possessió com a rector de la UdL per als propers quatre anys, va exigir a les conselleries d’Universitats i d’Agricultura una aposta valenta i justa per la UdL. A aquestes reclamacions s’hi va afegir també el president del Consell Social de la UdL, Josep Maria Pujol, que va reclamar que la gent de la Universitat de Lleida sigui escoltada.

Tot i que el rector va agrair al Govern la millora del finançament de la UdL durant els darrers anys, va criticar que dels 30 centres d’investigació de referència que s’han creat a Catalunya, i dels 145 de participats, a Lleida només hi hagi un compromís per a dos centres de referència i que se’n tinguin 2 de participats. Tampoc en investigadors de prestigi contractats, els anomenats ICREA, la UdL en surt ben parada, ja que dels 160 per a Catalunya a Lleida li corresponen 2.

Tant el rector com el president del Consell Social van reclamar al Govern la definició del mapa universitari català i una major inversió en recerca. Per la seua part, el conseller d’I nnovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va afirmar que “no tenim cap mania en situar centres de recerca de referència fora de Barcelona” i va demanar la implicació de les empreses privades.

D’altra banda, Joan Viñas, va anunciar la seua voluntat d’ampliar l’àrea de recerca i de dedicar més esforços a l’estudiantat amb l’objectiu d’augmentar la seua participació en el govern de la Universitat. Recordem que aquest col·lectiu només va acudir a les urnes en un 3%. El rector també va demanar la col·laboració de la comunitat universitària per tirar endavant els objectius del Pla Estratègic de la UdL i per fer la Universitat una institució sostenible. Segons Viñas, cal controlar els costos, tenir una bona administració, optimitzar els recursos propis, però també, dissenyar estratègies que permetin captar recursos aliens.

Nou vicerector

Pere Solà (professor de Filologia Francesa de la UdL) va prendre ahir possessió com a nou vicerector d’Infrastructures i Tecnologies de la Informació, en substitució de César Fernàndez. Aquest és l’únic canvi respecte l’equip de Viñas en l’anterior mandat.fletxa-gris MÉS INFORMACIÓ

Discurs de presa de possessió de Joan Viñas com a rector de la UdL (Lleida, 23 de maig de 2007)fletxa-gris NOTÍCIES RELACIONADES

09/05/07 
Joan Viñas, relegit rector de la UdL per als propers quatre anys
08/05/07  Més de 8.000 universitaris escullen avui el rector de la UdL


print enrera pujar