29 de desembre de 2008
Descarregar pdfLa UdL participa en un projecte estatal sobre la incidència del canvi climàtic a la vinya
Investigadors de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL) formen part d'un projecte seleccionat dins del programa de Consorcis Estratègics Nacionals d'Investigació (CENIT) del Ministeri de Ciència i Innovació, destinat a grans projectes integrats de recerca industrial. El departament de Medi Ambient i Ciències del Sòl i el Servei Cientificotècnic de Sistemes d'Informació Geogràfica i Teledetecció participen al CENIT DEMÉTER, centrat en la incidència del canvi climàtic a la viticultura i l'enologia de l'Estat espanyol i liderat per l'empresa Miguel Torres.
L'equip dirigit pel professor José Antonio Martínez Casasnovas analitza les diferències del vigor de la vinya i la qualitat del raïm dins de cada parcel·la a través d'imatges de satèl·lit, preses per avions o amb sensors de proximitat que registren la llum de l'espectre visible i de
l'infraroig que reflecteix la vegetació. Aquesta és la base per realitzar mapes que permeten fer controls de maduració diferenciats i una verema selectiva.
El projecte utilitza imatges de satèl·lit, preses per avions o amb
sensors de proximitat que registren la llum de l'espectre visible i de l'infraroig que reflecteix
la vegetació per analitzar les diferències del vigor de la vinya i de la qualitat del raim
|
Espanya compta amb 1.174.000 hectàrees de vinya i és el tercer país exportador de vins del món, amb uns 14 milions d'hectolitres. L'augment de les temperatures pot provocar un major estrès hídric a la vinya, repercutint en el rendiment del cultiu. El CENIT DEMÉTER compta amb un pressupost de 27 milions d'euros per al període 2008-2011. Hi participen 26 empreses i 31 grups d'investigació de l'Estat.
MÉS
INFORMACIÓ
NOTÍCIES RELACIONADES
18 de setembre de 2008
La UdL treballa amb un sensor làser que permet mesurar indirectament la
qualitat de la verema