27 d'octubre de 2009

Descarregar pdf
 
versió en català

Els prínceps inauguren el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida
 
. Visiten els dos cromatògrafs que la UdL té instal·lats a l'H científica 
audio
Inauguració del Parc Científic de Lleida. Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGE D'esquerra a dreta: Joan Viñas, Cristina Garmendia i els Prínceps
Felip de Borbó i Letizia Ortiz, acompanyats de la ministra de Ciencia i Innovació, Cristina Garmendia, van inaugurar ahir el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. Els 300 convidats a l'acte, que van esperar més d'una hora perquè finalitzessin la visita al PCiTAL, van poder veure com el príncep descobria la placa que immortalitzava la inauguració oficial d'aquestes instal·lacions impulsades al 50% per la Universitat i l'Ajuntament de Lleida.
 
Abans, l'alcalde Àngel Ros, va pronunciar un breu discurs per agrair la presència dels prínceps i de les empreses i institucions que han confiat en el Parc. De fet, el paer en cap va ser l'únic que va parlar. Els assistents a l'acte, que van fer veritables esforços per poder estar ben aprop de la reialesa, no van escoltar ni al príncep, ni a l'altre amfitrió del PCiTAL, el rector Joan Viñas.
 
La visita al Parc va centrar-se en l'H3 científica que acull infraestructures per a grups de recerca de la UdL, laboratoris d'empreses i centres d'I+D públics i privats. El recorregut va incloure les dependències de l'empresa tecnològica Indra, la primera en instal·lar-se al PCiTAL. Allí Felip i Letizia van interessar-se pel Headmouse, el ratolí virtual per a persones amb discapacitat desenvolupat per la catèdra Indra-Fundació Adecco-UdL que dirigeix el professor de robòtica de la UdL, Jordi Palacin. També el centre d'investigació i difusió tecnològica del sector del pa, Innopan, va acollir la comitiva encapçalada pels prínceps. Allí, Felip més que Letizia, van tastar el pa de cervesa i els devia agradar perquè van ser obsequiats amb aquest i altres tipus de pa i de coca de recapte.
 
La visita al Parc va centrar-se en l'H3 científica que acull infraestructures per a grups de recerca de la UdL, laboratoris d’empreses i centres d'I+D públics i privats
El recorregut va incloure també una visita als dos cromatògrafs que els serveis científics tècnics de la UdL tenen ubicats a l'H científica del PCiTAL, l'un per a recerca en química i l'altre per a investigacions biomèdiques. El vicerector de Política Científica i Tecnològica de la UdL, Ramon Canela, va ser l'encarregat d'explicar als prínceps els usos d'aquests sofisticats aparells.

El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida ha suposat una inversió de 13,5 milions d'euros i actualment ja hi treballen més de 700 persones. A més de les empreses del Parc, del viver, d'associacions empresarials i dels centres de difusió tecnològica, al PCiTAL també hi trobem tres spin-off de la UdL: Summa Precisió, Trigen Solar i USE-IT.

 

MÉS INFORMACIÓ

 
NOTÍCIES RELACIONADES

noticia 11 de desembre de 2006
Primera pedra del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida