24 de setembre de 2007

Descarregar pdf

La UdL reclama al Govern menys paraules i més fets per convertir-se en referent agroalimentari


Inauguració del Curs Universitari 2007/2008 a la UdL
Inauguració del curs 2007/2008 a la UdL
Joan Viñas i Josep Maria Pujol van fer divendres front comú per exigir del Govern de la Generalitat de Catalunya menys paraules i més fets. Tant el rector com el president del Consell Social de la UdL van demanar, en l'acte d'inauguració del curs acadèmic 2007-2008, un tracte just, equitatiu i igualitari si es vol que la Universitat de Lleida sigui el referent agroalimentari de Catalunya. En aquest sentit, ambdós van reclamar la titulació de Veterinària i que l'IRTA es quedi a Lleida.

En el seu discurs, Joan Viñas va denunciar davant la comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada, que el Govern planifica “no només d'esquena als interessos de Lleida i la seua universitat, sinó fins i tot en contra" i va reclamar els recursos “que sistemàticament ens han estat escamotejats" per tirar endavant els nous projectes de la Universitat de Lleida. Per la seua part, Josep Maria Pujol va demanar valentia, coratge i seny als responsables polítics en pro de la singularitat de Lleida i l'equilibri territorial.

Per la seua part, Blanca Palmada, va assegurar que ara com ara la UdL era la universitat catalana que rebia més diners per alumne, tot i que els recursos que atorga el darrer Pla Pluriennal d'Inversions la posin a la cua de les universitats catalanes. Tot i així es va mostrar receptiva a les noves titulacions i places que sol·licita la UdL i que a més de Veterinària són Fisioteràpia, Psicologia i Enginyeria electrònica.

La inauguració oficial del curs acadèmic 2007-2008 a la UdL va comptar amb la presència de l'escriptora i metgessa algeriana, Malika Mokeddem, que va pronunciar una conferència sobre la seua vida i la seua obra des de la perspectiva del compromís que sempre l'ha caracteritzada. A més, durant l'acte es van lliurar, entre d'altres, les medalles pòstumes als docents Jesús Lorés i Ana María Balil.

Inauguració Curs Universitari UdL 07.08
Joan Viñas va reclamar noves titulacions i un augment de places en el seu discurs inaugural

Més informació


NOTÍCIES RELACIONADES

noticia 30 de juliol de 2007
La UdL "oficialitza" les peticions per a Medicina

noticia 25 de juliol de 2007
La comissionada anuncia 2,5 milions d’euros més per "enfortir la recerca" de la UdL

noticia 24 de maig de 2007
Joan Viñas reclama que el Govern assumeixi compromisos amb la UdL

print enrera pujar