17 de febrer de 2012

Descarregar pdf
 

Més d'un miler de persones visiten la UdL en la 19a Jornada de Campus Oberts per a l'Estudiantat
audio
Jornada de Campus Oberts - Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGEAlguns dels participants en la jornada de Campus Oberts / FOTO: UdL
baixcorva
Un total de 1.122 professors i alumnes dels darrers cursos de Batxillerat i FP han visitat aquest divendres la Universitat de Lleida, en el marc de la dinovena edició de la Jornada de Campus Oberts per a l'estudiantat. Coneix la UdL. Pertanyen a 36 centres de les comarques de Ponent, la Franja i Balears. Concretament, de la capital del Segrià, Balaguer, Mollerussa, Tàrrega, Solsona, Cervera, Almacelles, Almenar, Alcarràs, Seròs, Montsó, Binéfar, Tamarit de Llitera i Palma de Mallorca.
 
Per conèixer els diferents graus i serveis que ofereix la UdL, el programa mostra la vessant més pràctica dels estudis. Els joves tenen accés a diferents laboratoris de l'Escola Politècnica Superior (EPS), la Facultat de Medicina i l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA). És el cas de la planta pilot de Tecnologia dels Aliments, el Laboratori de Robòtica, el d'Enginyeria Tèrmica i Fluïdomecànica o el Laboratori d'Habilitats de la unitat docent ubicada a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova. Mentre, a la Facultat de Lletres poden visitar el Laboratori d'Arqueologia, el plató de televisió i el Centre d'Art d'Època Moderna.

Per centres, el que ha rebut més visitants és la Facultat de Ciències de l'Educació, amb 230 estudiants; seguida per la Facultat de Dret i Economia (204), l'EPS (164), la Facultat de Medicina (135) i la Facultat de Lletres (114). Per traslladar-se als campus de Ciències de la Salut i l'ETSEA, l'alumnat ha disposat d'un servei d'autobús urbà gratuït des de la Rambla d'Aragó, que sortirà a les 9.00h del matí des de davant de l'edifici del Rectorat. Per visitar les instal·lacions d'INEFC, a la Caparrella, s'ha utilitzat l'autobús urbà L11.

La Jornada de Campus Oberts és una iniciativa organitzada pel Vicerectorat d'Estudiantat amb la col·laboració del Servei d'Informació i Atenció Universitària, els diferents centres de la UdL i el Consell de l'Estudiantat. La Universitat de Lleida tornarà a obrir les seues portes el proper dia 3 de març, en aquest cas als familiars dels futurs alumnes que hi vulguin cursar estudis, en la que serà la 8a Jornada de Campus Oberts per a pares i mares.