16 de desembre de 2008

Descarregar pdf

La primera Càtedra Unesco de la UdL es posa en marxa

 
. Organitza un seminari internacional en ciutats intermèdies, urbanització i desenvolupament que aplega una seixantena d'experts i professionals d'arreu del món

Rectorat de la UdL
Edifici del Rectorat de la UdL
La Càtedra Unesco en Ciutats intermèdies, urbanisme idesenvolupament de la Universitat de Lleida es posa a caminar demà amb la celebració del primer seminari internacional que s'organitza sobreaquesta temàtica.

El Rectorat de la UdL acollirà els dies 16, 17 i 18, la primera acció d'aquesta Càtedra impulsada per la Universitat de Lleida i la Paeria amb l'objectiu de promoure els estudis, la recerca i altres activitats sobre temes urbans, territorials i de xarxes institucionals, tot donant especial atenció a les ciutats intermèdies i la urbanització mundial.

Dirigida pels professors del departament de Geografia i Sociologia de la UdL, Josep Maria Llop, Joan Ganau i Carme Bellet, la Càtedra compta amb la col·laboració, per aquest seminari, de les Universitats Politècnica de Catalunya, "Salvador Cañas" (El Salvador), Pública de San José (Costa Rica), de los Andes (Veneçuela), la Politècnica de El Mansoura (Egipte), l'Escola Politècnica Federal de Lausana (Suïssa), la Universitat de Ferrara (Itàlia) i la Nacional del Nordeste-UNNE (Argentina).

La Càtedra té com a objectiu promoure els estudis, la recerca i altres activitats sobre temes urbans, territorials i de xarxes institucionals, tot donant especial atenció a les ciutats intermèdies i la urbanització mundial
A més dels experts universitaris, hi participaran també membres dels col·legis professionals d'Arquitectes de Catalunya i d'Arquitectes tècnics de Lleida, representants de la UNESCO i d'ONU-HABITAT. Tots ells debatran durant tres dies sobre els conceptes: ciutats intermèdies, urbanització i desenvolupament, i plantejaran els cursos, tesis i línies de treball que sobre aquesta temàtica es duran a terme a les diferents universitats participants. La Càtedra Unesco té previst editar, l'estiu del 2010, un llibre on es recullin tots aquells treballs en xarxa. Aquesta publicació, que es farà en espanyol, anglès i francès, podria ser editada a més en italià i àrab.