15 d'abril de 2010

Descarregar pdf

En marxa el nou centre de recerca en humanitats i ciències socials de la UdL
 
. L'IRIS aplega 12 grups de recerca i 3 observatoris  
audio
Presentació del Centre de Recerca en Humanitats, IRIS, de la Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGED'esquerra a dreta: Flocel Sabaté, Joan Viñas, Joan Busqueta i Salvador Cardús
El sociòleg Salvador Cardús ha apadrinat avui la presentació en societat de l'Institut de Recerca en Identitats i Societat (IRIS) de la Universitat de Lleida. L'han acompanyat el rector, Joan Viñas; i el degà de la Facultat de Lletres, Joan Busqueta. Dirigit pel catedràtic d'Història Medieval de la UdL, Flocel Sabaté, l'IRIS aplega 12 grups de recerca dels àmbits de les humanitats i de les ciències socials i tres observatoris de la UdL (el de la Immigració, el de Cultura i Desenvolupament del Territori i del Plurilingüisme a les Universitats Catalanes) on hi treballen prop d'un centenar d'investigadors i investigadores.

Articulat al voltant de tres àmbits -la recerca, la formació i la divulgació- l'IRIS comença enguany la seua activitat científica i formativa com a tal. Dels actes programats en destaca la reunió científica Pensar la Identitat, que se celebrarà els dies 23 i 24 del proper mes de setembre, i el Congrés Internacional Identitats en moviment, que tindrà lloc a la Universitat de Lleida del 24 al 26 de novembre. Aquest darrer serà inaugurat pel prestigiós sociòleg francès, Alain Touraine, especialista en moviments socials i autor entre d'altres de La mirada social, El mundo de las mujeres, i ¿Podremos vivir juntos?: iguales y diferentes.

 
L'IRIS lidera el projecte What's Europe del 7è Programa Marc de la Comissió Europea, on també hi participen universitats d'Itàlia, Letònia, Romania, França i Bèlgica
Quant a l'àmbit de la divulgació, l'IRIS lidera el projecte What's Europe del 7è Programa Marc de la Comissió Europea, on també hi participen universitats d'Itàlia, Letònia, Romania, França i Bèlgica. En la mateixa línia d'internacionalització, l'institut compta amb un comitè científic assessor del que forma part Salvador Cardús, així com altres experts del l'Estat espanyol, el Regne Unit, Bèlgica, França, Hongria, Àustria i el Marroc.

En un futur es preveu que la seu de l'IRIS s'ubiqui a l'antic convent de Sant Bartomeu de Bellpuig. En aquest sentit, Sabaté ha explicat que estan tancant un acord amb l'Ajuntament del municipi, la Diputació de Lleida i la Generalitat per finançar la restauració de l'edifici, que seria operatiu al 2013. El director de l'Institut ha destacat que el fet que la seu emblemàtica s'ubiqui fora de la ciutat de Lleida demostra el "compromís amb el territori".

 

Més informació
 

DOSSIER: INSTITUT DE RECERCA EN IDENTITATS I SOCIETAT (IRIS)