10 de març de 2010

Descarregar pdf

Professors d'ETSEA presenten a Seròs els avantatges de l'aclarida química i mecànica en presseguer
audio
Presseguers. UdL
Una jornada tècnica a Seròs servirà aquest divendres, 12 de març, per presentar a tècnics i agricultors l'estalvi de temps i costos que suposen les noves tècniques d'aclarida en les dos espècies d'os més importants a Catalunya, el presseguer i la nectarina. Experts de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la UdL, el Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) i l'empresa Phytolleida explicaran els darrers avenços en aclarida química i mecànica.

La sessió, que tindrà un enfocament eminentment pràctic, s'inicia amb la visita d'un assaig amb aclarida química, a càrrec del responsable de Fitoreguladors del Servei de Sanitat Vegetal del DAR, Josep Ramon Cosialls; mentre que la mecànica serà abordada pels professors de la UdL, Josep Maria Nolla i Miquel Pascual, i els experts de Phytolleida, Antoni Monturiol i Emili Ramon.

Segons els organitzadors, aquesta jornada servirà per analitzar "in situ" l'estat actual i les possibilitats futures que ofereixen les tècniques alternatives a l'aclarida manual. La sessió, que s'emmarca en el Pla Anual de Transferència Tecnològica del DAR, forma part d'un conveni per estudiar la mecanització integral dels fruiters entre l'empresa Phytolleida i la UdL.