Erasmus amb països associats

 Descarregar Pdf

Informació General

El programa de mobilitat Erasmus + amb països associats (Erasmus k107) té com a finalitat que els estudiants de Grau, Màster i Doctorat i el professorat tinguin l'oportunitat de realitzar estades a països associats amb els quals la UdL ha signat prèviament un acord interinstitucional Erasmus per aquest tipus de mobilitat.

 

 

Convocatòria 15-17

Sol·licitud

Convocatòria

Convocatòria 16-18

Estudiantat de grau i màster

Termini per enviar sol·licituds:   Del 28 de novembre al 16 de desembre de 2016 (TANCAT)

(Convocatòria conjunta amb Programa Erasmus KA103 i Mobilitat UdL) Bases de la convocatòria 2017/18
 
 

Estudiantat de doctorat

Nou període de sol·licituds: Del 3 al 17 de juliol del 2017

Convocatòria

Resum de places disponibles

Sol·licitud (La sol·licitud es presenta únicament de forma ONLINE, les úniques places que es poden demanar són aquelles que estan disponibles a les llistes de places) (Les estades només es poden realitzar durant el primer semestre del curs acadèmic 17/18)

Professorat

Nou període de sol·licituds: Del 3 al 17 de juliol del 2017

Convocatòria

Resum de places disponibles

Sol·licitud (La sol·licitud es presenta únicament de forma ONLINE, les úniques places que es poden demanar són aquelles que estan disponibles a les llistes de places) (Es pot realitzar l'estada com a màxim durant el primer semestre del curs acadèmic 17/18)

 

Convocatòria 17-19 - OBERT el període per PDI i PAS fins el 28 de febrer de 2018

Personal docent i investigador (PDI) i Personal d'administració i serveix (PAS)
 
Termini per enviar sol·licituds: Del 15 de febrer de 2018 fins el 28 de febrer de 2018 - OBERT
 
 
La documentació que cal adjuntar a la sol·licitud està especificada a la convocatòria, les plantilles que podeu necessitar són:
Staff Mobility Agreement Teaching” (per docència)

Estudiantat de grau i màster

Termini per enviar sol·licituds:   Del 27 de novembre al 15 de desembre de 2017 - TANCAT

(Convocatòria conjunta amb Programa Erasmus KA103 i Mobilitat UdL)
 
Aquí podeu trobar la informació sobre la beca Erasmus KA107
Document general: Tarifes Erasmus KA107
 
   Darrera modificació:

 Descarregar Pdf

Abans de l'estada

Un cop l'estudiant ha estat seleccionat per realitzar l'estada, la UdL farà la Nomination a destí (Procès pel qual s'informa a la Universitat de destí de l'estudiant seleccionat i la data en la que farà l'estada).

Posteriorment, probablement la Universitat de destí es posarà en contacte amb l'estudiant per informar-li dels tràmits d'admissió a destinació, aquest procès s'anomena "application". També pot ser que en lloc de posar-se en contacte amb nosaltres, siguem nosaltres els que haguem de realitzar un procés d'admissió que s'indiqui a la pàgina web de destí.

DOCUMENTACIÓ PER L'ESTADA

2 mesos abans de començar l'estada cal personar-se a l'Oficina de Relacions Internacionals i presentar la documentació que s'indica a continuació.

1. Cal presentar el Learning Agreement per a l’estada. “Learning Agreement-studies-he-2017-en-adaptat

Per complimentar-lo correctament cal llegir aquestes instruccions:

 • Omplir a ordinador fent constar les dades de l'estudiant.
 • No modificar les dades de la "Sending Institution" però incloure la facultat i departament al què es pertany. Complimentar les dades de la Receiving Institution, no disposareu de Erasmus Code.
 • Per determinar “Study Cycle” utilitzar la següent taula:

1st cycle

Grau

EQF level 6

2nd Cycle

Màster

EQF level 7

3rd Cycle

Doctorat

EQF level 8

 • Per determinar el “field of Education” utilitzar la taula de l'arxiu: “Taules Annexes
 • Les firmes al document poden ser escanejades. Per tant, primerament cal enviar per email el document a destinació correctament completat. Aquest pot ésser retornat per email signat. Finalment l’estudiant signarà i el document serà entregat a l’ORI, on signarà la Vicerectora. Intenteu enviar el document escanejat amb màxima qualitat i amb color.
 • A l'apartat "Study Programme at the Receiving Institution" hi ha de constar o bé les activitats formatives que rebreu (poseu l'enllàç a la web si és el cas) o bé la frase "PhD Training" per l'equivalència d'hores a les activitats formatives a origen. Per més informació llegiu les notes al final del Learning Agreement, punts 6 i 7.
 • No oblideu indicar la llengüa de la mobilitat i el nivell que teniu.
 • Al apartat "Study Programme at the Sending Institution" hi heu d'incloure les activitats formatives del vostre programa de doctorat, podeu trobar-les a: "http://www.udl.cat/ca/estudis/doctorat/programes-de-doctorat/calendari-finalitzacio-doctorats/s-de-doctorat/". Com no hi han ECTS, heu de fer constar les hores. No oblideu posar l'enllàç d'on heu obtingut tota aquesta informació al lloc indicat.

(Pot ser que amb anterioritat a la Universitat de destí ens hagin demanat aquest document i per tant ja el tinguem signat amb anterioritat, doncs la seva finalitat es posar d'acord les dos institucions i l'estudiant en les tasques que aquest desenvoluparà a destí, les assignatures que cursarà etc.)

2. Cal gestionar la contractació d'una assegurança que inclogui obligatòriament cobertura mèdica. Es recomana també cobertura d'accidents, de repatriació i de responsabilitat civil per tot el període d'estada al país de destinació. També cal tenir en compte els requisits d'assegurances que pugui demanar la Universitat de destinació o el consolat o ambaixada que dóna el visat.

La UdL ofereix una possibilitat d'assegurança al següent enllàç: http://www.udl.cat/ca/serveis/patrimoni/asseg/mobilitat/

3. Cal presentar també el Conveni de Subvenció,  “Convenio de Subvención-estudiantes-mobilidad superior-2017-es-adaptat

Per completar el document cal posar atenció als comentaris explicatius. Caldrà eliminar aquests comentaris abans d'imprimir el document, que s'ha d'entregar al ORI firmat per la persona que fa la mobilitat un mes abans de l'estada. Envieu-nos per email el document en word abans de portar-lo.

Per completar-lo es pot necessitar la següent documentació:

Imports a rebre

Imports explicats

Taules Annexes

 

DOCUMENTACIÓ DE VIATGE I ORGANITZACIÓ DE L'ESTADA

L'Organització del viatge a nivell de transport, allotjament, trasllats etc. és responsabilitat del viatger, de la persona que realitza l'estada. Recomanem no iniciar aquestes gestions fins que la Universitat de destí no ens ha enviat una carta d'admissió o ens han retornat signat el Learning Agreeement.

Recomanem començar com a mínim 2 mesos abans de la data prevista d'inici de l'estada a gestionar el visat i revisar la validesa dels documents de viatge que calguin.  Per realitzar el tràmit cal cercar la informació necessària a la web:

http://www.exteriores.gob.es/Portal/ca/Paginas/inicio.aspx

És important revisar els terminis de visat per evitar problemes d'immigració. També és necessari demanar una carta d'invitació o acceptació a la Universitat de destí.

Per comprovar les vacunes que necessites per fer l'estada en el país de destí:

Aquí teniu la carta Erasmus sobre drets i obligacions: És important coneixer-la "Carta Erasmus"

Durant l'estada

 • En arribar a destinació cal enviar el certificat d’arribada. És necessari que demaneu que ús el signin i segellin a l'Oficina de Relacions Internacionals de destí, llavors ens el podeu escanejar.

Rebre el prefinançament de la beca de l’estada està lligat a presentar degudament complimentada i dins del termini indicat la documentació sol·licitada.

 • En cas que hi hagin canvis als acords de convalidació, cal omplir la part intermèdia del document Learning Agreement i enviar-la a ori@int.udl.cat. Aquest document és el mateix que ja vau entregar a l'inici de l'estada.
 • Els últims dies cal obtenir a destí el “transcript of records” o última part del document “Learning agreement”, un informe detallat (només per casos de doctorat) i un certificat d’assistència. Aquí teniu els models a utilitzar

Learning Agreement

Els estudiants de grau i màster podeu obtenir la part final del Learning Agreement completada (After the mobility) o un model diferent "Transcript of Records". Els estudiants de doctorat heu d'obtenir la part final de Learning Agreement (After the mobility) complementada amb l'informe.

Report for PhD students

Certificat d'Assistència (doctorat)

Certificat d'Assistència (grau i màster)

 

 

 

 

 

Al final de l'estada

Màxim 5 dies després de la tornada de l’estada cal personar-se a l’Oficina de Relacions Internacionals i presentar el transcript of records (part final del Learning Agreement o "After the mobility" o document similar), informe detallat (només per casos de doctorat) i el certificat d’estada o assistència (revisar apartat de la web "durant l'estada" per obtenir els models.)

Prèviament cal respondre el qüestionari en línia de la UE. Aquest qüestionari arribarà des d’una adreça d’email d’Europa i serà de tipus “No Reply”. Reviseu la carpeta de Spam. Guardeu el pdf que es genera al final i no oblideu prémer el botó d’enviar l’enquesta. (Si no el rebeu, aviseu-nos que us ho reenviarem)

Un cop tota la documentació hagi estat degudament complimentada i entregada s’ordenarà el pagament de la part restant de la beca.

Amb el Transcript of Records o After the Mobility (grau i màster) o l'Informe detallat + After the Mobility (doctorat), el coordinador internacional preparará l'acta de convalidació.

 • Grau o màster: L'ORI gestionarà l'acta i finalment apareixerà el reconeixement a l'expedient de l'estudiant.
 • Doctorat: En aquest cas, és l'estudiant qui pujarà l'informe, el certificat final d'estada Erasmus i l'acta o part final del Learning Agreement a la seva carpeta virtual "RAPI", posteriorment el director de Tesi ha de donar el vist-i-plau. D'aquesta manera, en acabar la Tesi, l'estudiant tindrà constància de la seva estada de mobilitat i per tant de l'activitat formativa realitzada.

 

*Us recomanem que reviseu el certificat d'estada que us entreguen i el transcript of records. En aquests documents no pot faltar la signatura de destinació. Reviseu el vostre nom, l'any acadèmic, les dates, etc. Si hi han errors, el document no serà valid i això pot comportar endarreriments en els pagaments.

 

   Darrera modificació:

 Descarregar Pdf

Abans de l'estada

DOCUMENTACIÓ DE VIATGE I ORGANITZACIÓ DE L'ESTADA

L'Organització del viatge a nivell de transport, allotjament, trasllats etc. és responsabilitat del viatger, de la persona que realitza l'estada.

Recomanem començar com a mínim 2 mesos abans de la data prevista d'inici de l'estada a gestionar el visat i revisar la validesa dels documents de viatge que calguin.  Per realitzar el tràmit cal cercar la informació necessària a la web:

http://www.exteriores.gob.es/Portal/ca/Paginas/inicio.aspx

Es important revisar els terminis de visat per evitar problemes d'immigració. També es necessari demanar una carta d'invitació o acceptació a la Universitat de destí.

Per comprovar les vacunes que necessites per fer l'estada en el país de destí:

DOCUMENTACIÓ PER L'ESTADA

2 mesos abans de començar l'estada cal personar-se a l'Oficina de Relacions Internacionals i presentar la documentació que s'indica a continuació.

1. Cal presentar el Learning Agreement per a l’estada. “Staff Mobility Agreement Teaching”. En cas que l'estada sigui de PAS o de PDI per a formació, el model que cal utilitzar és "Staff Mobility Agreement Training"

Per complimentar-lo correctament cal llegir aquestes instruccions:

 • Omplir a ordinador fent constar les dades del professor.
 • No modificar les dades de la "Sending Institution" però incloure la facultat i departament al que es pertany. Complimentar les dades de la Receiving Institution, no disposareu de Erasmus Code.
 • Per determinar el “Study Cycle” utilitzar la següent taula:

1st cycle

Grau

EQF level 6

2nd Cycle

Màster

EQF level 7

3rd Cycle

Doctorat

EQF level 8

 • Per determinar el field of Education utilitzar la taula de l'arxiu: “Taules Annexes
 • El mínim d'hores de docència per una setmana són 8.
 • Les firmes al document poden ser escanejades. Per tant, primerament cal enviar per email el document a destinació correctament completat. Aquest pot retornar per email signat. Finalment el professor signarà i el document serà entregat a l’ORI, on signarà la Vicerectora. Intenteu enviar el document escanejat amb màxima qualitat i amb color.

2. Cal gestionar la contractació d'una assegurança que inclogui obligatòriament cobertura mèdica. Es recomana també cobertura d'accidents, de repatriació i de responsabilitat civil per tot el període d'estada al país de destinació. També cal tenir en compte els requisits d'assegurances que pugui demanar la Universitat de destinació o el consolat o ambaixada que dóna el visat.

3. Cal presentar també el Conveni de Subvenció,  “Convenio-subvencion-personal-educacion-superior-KA107-2017-ADAPTAT

Per completar el document cal prestar atenció als comentaris que caldrà eliminar abans d'imprimir el document que s'ha d'entregar al ORI firmat per la persona que fa la mobilitat. Si us plau, també envieu l'arxiu word del mateix per email.

Per completar-lo es pot necessitar la següent documentació:

Imports a rebre

Explicació: Ajut individual: 160 €/dia (màxim 5 dies de treball i 2 de viatge) + Ajut de viatge (en funció del país)

275 € (Bòsnia i Algèria)

360 € (Ucraïna i Rússia (Sant Petersburg))

530 € (Líban)

820 € (Canadà, Kazakhastan, Rússia (Siberia i Buryat))

1.100 € (Hong Kong, Corea, Indonèsia)

 

Aquí teniu la carta Erasmus sobre drets i obligacions: És important coneixer-la "Carta Erasmus"

 

Durant l'estada

Qualsevol dubte que tingueu, no dubteu en contactar-nos. Guardeu tots els tiquets de viatge, rebuts, factures, etc.
 
Abans de tornar heu d'obtenir el certificat d'estada. Reviseu que les dates que apareixen, el vostre nom i la resta d'informació sigui correcta. Els errors poden portar a endarreriments amb el pagament.
 

Al final de l'estada

Màxim 5 dies després de la tornada de l’estada cal personar-se a l’Oficina de Relacions Internacionals i presentar el certificat d'estada i els tiquets i altra documentació de viatge.

Prèviament cal respondre el qüestionari en línia de la UE. Aquest qüestionari arribarà des d’una adreça d’email d’Europa i serà de tipus “No Reply”. Reviseu la carpeta de Spam. Guardeu el pdf que es genera al final i no oblideu prémer el botó d’enviar l’enquesta. (Si no el rebeu aviseu-nos que us ho reenviarem)

Un cop tota la documentació hagi estat degudament complimentada i entregada s’ordenarà el pagament de la part restant de la beca.

   Darrera modificació: