Exposició fotogràfica: Sobirania alimentària per a la salut i l'autonomia econòmica Kichwa

L'exemple dels pobles indígenes de Pastaza, Equador

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Vestíbul Facultat de Medicina / Ciències de la Salut
Web:
Sobirania alimentària per a la salut i l'autonomia econòmica Kichwa
Inici:
Finalització:

Exposició fotogràfica Sobirania alimentària per a la salut i l'autonomia econòmica Kichwa - L'exemple dels pobles indígenes de Pastaza, Equador, de Farmamundi, que es podrà veure fins el 22 de març a la Facultat de Medicina.

L'emergència COVID-19 ha impactat negativament cada racó del planeta. Encara que en alguns països s'ha traduït en una emergència principalment sanitària, en d'altres de més vulnerables s'ha agreujat en una crisi multidimensional que ha afectat notablement les condicions de vida de la població.

A les comunitats indígenes Kichwa de la província de Pastaza (Equador), on el 100% de la població té poc o escàs accés als serveis bàsics i alimentació, els principals problemes que han identificat participativament són els relacionats amb l'equitat de gènere i salut, i la sobirania i seguretat alimentària i nutricional.

En aquest marc, Farmamundi i l'Institut Quichua de Biotecnologia Sacha Supai (IQBSS) col·laboren per promoure el Sumak Kawsay (Buen Vivir) de 31 comunitats Kichwas de Pastaza, mitjançant un projecte per a la millora nutricional i la promoció de la salut de les dones a edat fèrtil i la infància; que també cerca reforçar la identitat cultural d'aquestes comunitats impulsant les pròpies pràctiques productives ancestrals i l'agroecologia.

L'objectiu d'aquest procés és aconseguir la sobirania alimentària, desenvolupar estratègies comunitàries de promoció de la salut per a la prevenció de contagis de la COVID-19, i prioritzar la participació i el lideratge de les dones als espais de decisió i acció comunitària.

Aquesta exposició ens permet conèixer més de prop les accions realitzades al voltant del present projecte i, alhora, ens permet tenir una visió propera del quefer diari i forma de vida de les comunitats Kichwa de Pastaza.

Exposició: Sobirania alimentària per a la salut i l'autonomia econòmica Kichwa Nena kichwa exposant els seus coneixements sobre ecosistemes i biodiversitat al territori comunitari de Yana Yaku / Foto: Farma Mundi
expoUdlSobiraniaAlimentaria2022