Exposició: Migració i desplaçament de les persones per causes ambientals

20è Cicle de Cinema i Drets Humans de la UdL

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Vestíbul (planta -1) de l’Edifici Polivalent (Cappont)
Web:
Programa del 20è Cicle de Cinema i Drets Humans de la UdL
Inici:
Finalització:

Exposició: Migració i desplaçament de les persones per causes ambientals, d'Entrepobles i l'Institut de Drets Humans de Catalunya, en el marc del 20è Cicle de Cinema i Drets Humans.

El canvi climàtic està afectant la vida de persones, comunitats i pobles, obligant-les, en moltes ocasions, a abandonar les seves llars i llocs d'origen. Mitjançant acolorides il·lustracions, l'exposició Migració i desplaçament de les persones per causes ambientals mostra aquesta realitat i denuncia els perills i les amenaces que pateixen especialment les persones que defensen el medi ambient i els drets humans.

Davant d'aquesta situació, la legislació internacional no protegeix les persones desplaçades o migrades i no contempla el dret d'asil per causes ambientals. L'exposició posa de manifest la necessitat de canviar la normativa actual per a garantir els drets humans d'aquestes persones.

Aquesta exposició és part del projecte Protegim el dret a defensar un futur per a totes en un món en emergència climàtica i ecològica, dut a terme per l'Associació Entrepobles i l’Institut de Drets Humans de Catalunya, amb el finançament de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

 

Exposició: Migració i desplaçament de les persones per causes ambientals