Exposició: Memòria LGTBIQ a Alacant: una història de lluita pels drets humans

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Vestíbul edifici Polivalent 1 (Cappont)
Web:
Exposició: Memòria LGTBIQ a Alacant: una història de lluita pels drets humans
Inici:
Finalització:

Inauguració de l'exposició Memòria LGTBIQ a Alacant: una història de lluita pels drets humans, a càrrec d'Emilio Rosillo (responsable de l'Arxiu de la Democràcia-Universitat d'Alacant), Núria Camps (vicerectora de Compromís Social, Igualtat i Cooperació de la UdL) i Pepita Raventós (responsable d'Arxiu i gestió de documents de la UdL), que es podrà veure fins el 30 de novembre.

La història de les persones, moviments i organitzacions al voltant dels col·lectius LGTBIQ+ està marcada per desafiaments, adversitats, però també per una lluita constant pels drets humans, el reconeixement de la diversitat, la no-discriminació i la justícia. La recuperació de la memòria històrica té un paper fonamental en la construcció d’una societat conscient del seu passat i compromesa amb un futur millor. Precisament aquest és l'objectiu d'aquesta exposició, que ens convida a reflexionar sobre els avenços experimentats en la lluita per la igualtat i els drets humans de les persones LGTBIQ+, però també ens desafia a reconèixer que encara queda molt per fer.

A través de fotografies, documents i testimonis, podrem reflexionar sobre discriminacions, injustícies, però, sobretot, entorn de diverses formes de dissidència, activisme polític, social o cultural que han desafiat la intolerància i han buscat crear una societat més justa i inclusiva. Des dels primers intents d'organització i visibilització al tardofranquisme fins a l'aparició de moviments socials i la promulgació de lleis que protegeixen els drets de les persones LGTBIQ+, aquesta exposició vol recordar que la lluita per la igualtat i els drets humans és un esforç col·lectiu que requereix del nostre compromís i participació activa.

L'exposició Memòria LGTBIQ a Alacant és un projecte conjunt de l'Arxiu de la Democràcia i el Vicerectorat d'Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social, que ha comptat amb el suport indispensable del Museu de la Universitat d'Alacant, el Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària i la Generalitat Valenciana. Agraisc enormement el treball de recerca i síntesi de l'equip de comissaris i comissaries, i de totes les persones i associacions que amb els seus testimonis i documents han contribuït a la seua realització.

Exposició: Memòria LGTBIQ a Alacant: una història de lluita pels drets humans