Conferència: L’Observatori Pirenaic de Canvi Climàtic: un instrument transfronterer per l’acció climàtica en zona de muntanya

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Sala de Juntes 2n pis (Rectorat)
Inici:
 | 
Inauguració del curs 2023-24 del Màster en Gestió d’Àrees de Muntanya, amb la conferència: L’Observatori Pirenaic de Canvi Climàtic: un instrument transfronterer per l’acció climàtica en zona de muntanya, a càrrec d’Eva Garcia-Balaguer (responsable de la Coordinació de l’Observatori Pirenaic del Canvi Climàtic).
 
Eva Garcia-Balaguer és geògrafa (UB), amb un 3er Cicle en Ordenació del Territori i Medi Ambient, i Màster en gestió pública i administració Local a la Universitat de Lausanne (Suïssa). Experta en gestió ambiental, territori i projectes europeus, amb més de 25 anys d'experiència en planificació estratègica, avaluació de polítiques públiques, gestió pública, processos de participació pública i comunitària, que fomenten la coresponsabilitat en diferents àmbits del medi ambient i la planificació territorial. És membre de la Societat Catalana de Geografia i d'Eusko Ikaskuntza. Destaca la seva tasca en temes de canvi climàtic, aigua i rius, paisatge, residus, economia circular i informació i educació ambiental. Actualment és coordinadora de l'Observatori Pirinenc de Canvi Climàtic a la Comunitat de Treballs dels Pirineus, entitat d'àmbit transfronterer, dirigint diferents projectes de cooperació i canvi climàtic. Cal destacar la seva contribució a dos grans projectes estratègics europeus (LIFE-IP) dedicats a l'aplicació d'estratègies d'adaptació al canvi climàtic: NAdapta (primer projecte d'aquestes característiques aconseguit a Navarra), i Pyrenees4Clima (primer a cobrir una àrea transfronterera).