13a FIRST LEGO League: MASTERPIECE! Llums, càmera, STEAM!

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Auditori del Centre de Cultures
Web:
13a FIRST LEGO League
Inici:
 | 
FIRST LEGO League UdL

Inici de la 13a edició de la FIRST LEGO League a Lleida.

12.25h Lliurament de premis de la categoria Explore
13.00h Lliurament de premis de la categoria Challenge

Cada temporada, per a centrar el projecte d'innovació i dissenyar els desafiaments, el programa FIRST LEGO League gira entorn d'una temàtica diferent. Aquesta temporada 2023/24, la temàtica es denomina MASTERPIECE! Llums, càmera, STEAM! La ciència, la tecnologia, l'enginyeria, les arts i les matemàtiques (STEAM) inspiren grans idees, accions audaces i creativitat. Les nostres habilitats ens permeten crear arts i experiències que ens uneixen, ens entretenen i ens commouen. Durant la temporada 2023-24 de FIRST IN SHOW SM, MASTERPIECE, donarem llum sobre el paper que exerceix la branca STEM en les arts i empoderem els joves per dissenyar i construir un món d'infinites possibilitats.

Tota la competició es desenvoluparà sota els pilars fonamentals de la FLL i els seus valors: celebrant el descobriment, gaudint del treball en equip i fomentant la cortesia professional.

En aquesta edició participen un total de 34 equips, 18 en la categoria Challenge (de 10 a 16 anys) i 16 en la categoria Explore (de 6 a 9 anys) provinents de 19 centres educatius i empreses

 

FIRST LEGO League Challenge és un programa educatiu basat en robòtica LEGO per a joves de 10 a 16 anys on els equips treballen en investigació, coding (programació), enginyeria i resolució de problemes, construint i programant un robot amb material de LEGO Education.
L'objectiu d'aquest programa és oferir al participant un entorn de treball motivador que impulsi el vostre interès per descobrir i per experimentar altres formes d'aprenentatge.

Els reptes de l'equip seran diversos: dissenyar i construir un robot capaç de resoldre diverses missions en una taula. desenvolupar un Projecte d'Innovació que identifiqui i resolgui un problema del món real dins la temàtica del desafiament anual, i, molt importants, aplicar i defensar els CORE VALUES.

FIRST® LEGO League EXPLORE és un programa de robòtica educativa per a nenes i nens de 6 a 9 anys, on els equips treballen en un projecte interdisciplinar concentrant-se als fonaments de l'enginyeria, amb un pla d'estudis que inclouen activitats STEAM guiades i apropiades per a la seva edat.

Mentre exploren problemes del món real, els participants aprenen a dissenyar, codificar i crear solucions innovadores utilitzant com a eines les proporcionades per LEGO®EDUCATION com són WeDo 2.0 i/o Spike Essential.