La UdL combina una llarga i fructífera tradició universitària amb una estructura jove i dinàmica que aposta decididament per una formació i una investigació de qualitat, per uns avançats mètodes docents i per la internacionalització.
La Universitat de Lleida està compromesa amb la formació d’investigadors d’excel·lència, l’atracció i retenció de talent investigador, així com amb la captació de projectes de recerca i transferència per incrementar i millorar els resultats científics i de valorització dels mateixos..
Exposició / Del 16 al 27 de setembre de 2013
Vestíbul de l'Edifici Polivalent / Campus Cappont / Universitat de Lleida
Exposició fotogràfica / A TRAVÉS DE L'UNIVERS
La vista humana està molt limitada a l’hora de mirar objectes foscos com és el cas dels astres del cel. Una càmera fotogràfica, en canvi, és capaç de captar llum durant un temps il·limitat i d’aquesta manera arribar a percebre molt millor els seus colors i detalls. Perquè això sigui possible, molts telescopis disposen d’un sistema d’eixos i motors que contraresten el moviment de rotació de la terra i així mantenen centrat l’objecte estel·lar al camp de visió mentre es realitza la fotografia digital.
Les tècniques de fotografia digital i el posterior tractament de les imatges, permeten exprimir al màxim la informació present amb la finalitat de fer visibles tots els detalls i colors que d’altre manera no serien visibles. En aquesta exposició es presenta un recull d’imatges fetes per membres de la Societat Astronòmica de Lleida amb els seus telescopis i càmeres. Pretén mostrar el que es pot arribar a fotografiar amb un telescopi astronòmic d’aficionat, des de la lluna i planetes del sistema solar, fins les galàxies més llunyanes.