Els 'Xuklis' fets per alumnat d'Educació prenen vida en nou curtmetratges

Com cada any, els han lliurat a l'associació de familiars i amics d'infants oncològics de Catalunya

Descarregar pdf
xuklis
Els 'Xuklis' lliurats a AFANOC. FOTO: FEPTS-UdL
Com cada any, des d'en fa nou, la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS) de la Universitat de Lleida (UdL), ha lliurat a l'Associació de familiars i amics de nenes i nens oncològics de Catalunya (AFANOC) delegació de Lleida, els 'Xuklis' que han realitzat l'alumnat del centre. Repetint l'experiència de l'any passat, aquests ninos que ha popularitzat AFANOC per sensibilitzar sobre aquesta malaltia, prenen vida en nou curtmetratges de creació pròpia. Cadascun és diferent, d'acord amb la temàtica de cada capsa de Xukli. Així troben les petites històries d'El Xukli jardiner, La Xukli de les arts, El Xukli menjapors, El Xukli de les emocions, La Xukli bombera, El Xukli estima't, Xukli: vida y aire, El Xukli literari i Projecte Xukli.
 
En l'interior de cada capsa de 'Xukli' hi ha un enllaç a YouTube o un codi QR a l'audiovisual i material didàctic dissenyat i construït per sensibilitzar sobre el càncer infantil i juvenil. Aquest material, explica Astudillo, està pensat per utilitzar-lo amb alumnat d'educació infantil i dels primers cursos d'educació primària, tot proporcionant recursos perquè puguin dur a terme activitats d'aprenentatge vinculades amb l'experimentació, la creativitat, la natura, l'art, les emocions, etc. Tant el Xukli com els materials emprats són reciclats.
 
En la seua elaboració hi han participat la quarantena d'estudiants de l'assignatura Arts visuals i creativitat de 4t curs del Grau d'Educació Infantil de la FEPTS, tutoritzats per Marisé Astullido, que han estat presents en l'acte de lliurament del Xuklis. També hi han assistit el cap d'estudis d'educació infantil i primària, David Aguilar, i la coordinadora delegada d'AFANOC a Lleida, Victoria Cano.
 
Alguns del nou 'Xuklis' viatjaran fins Barcelona per quedar-se a la Casa dels Xuklis, el projecte més emblemàtic d'AFANOC com a recurs temporal per a les famílies que han d'anar a la capital catalana pel tractament dels seus fills i les seues filles i que enguany celebra els seus 10 primers anys de vida. La resta, són per escoles i centres col·laboradors de l'Associació.