La vacunació de la COVID-19, a les Jornades Jurídiques de la UdL

Els drets individuals i fonamentals en salut, centren l'edició d'enguany

Descarregar pdf
nik anderson CC BY 2.0
Els drets en l'àmbit de la salut centren les jornades. FOTO: Nik Anderson (CC BY 2.0)
La tensió entre l'interès públic i el dret individual en la vacunació contra la COVID-19, el conflicte entre salut pública i investigació científica en el cas dels antivacunes, o la vacunació obligatòria, són alguns dels temes que s'abordaran els propers dies 24 i 25 de febrer en les XXIX Jornades Jurídiques de la Universitat de Lleida (UdL).
 
'Salut: drets de la personalitat i drets fonamentals', és el títol d'aquestes jornades que, des de fa 29 anys, organitza el Departament Privat de la UdL. El seu objectiu, expliquen els organitzadors, és "evidenciar la vocació de la Universitat de posar-se al servei dels problemes de màxima incidència i actualitat social, com el triat per aquesta edició, però sense perdre de vista el seu tractament jurídic".
 
Les jornades s'inicien dijous amb una ponència sobre el consentiment informat per a l'administració de vacunes a interns en centres residencials i una altra sobre danys vacunals: responsabilitat patrimonial i fons de compensació que aniran a càrrec de Inmaculada Vivas Tesón (Universitat de Sevilla) i Sonia Ramos González (Universitat Pompeu Fabra), respectivament.

La temàtica de la vacunació contra la COVID-19, es reprèn divendres, amb una taula redona que duu per títol L'eventual sobre la tensió entre l'interès públic i el dret individual, on s'hi abordaran la vacunació obligatòria, la dels professionals sanitaris, i el conflicte entre salut pública i investigació científica en el cas de les persones antivacunes. Hi participaran: Mariló Gramunt Fombuena (Universitat de Barcelona), César Cierco Seira (UdL) i Pol Cuadros Aguilera (UdL).
 
Les Jornades Jurídiques també inclouen altres temes com ara la llibertat religiosa en temps de pandèmia, la sostracció internacional de menors durant la COVID-19, així com els drets de persones amb diversitat funcional per a prendre les seues pròpies decisions en l'àmbit personal o l'anàlisi de la Llei 8/2021 de 2 de juny per la qual es reforma la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l'exercici de la seua capacitat jurídica.
 
 

MÉS INFORMACIÓ:

Programa de les Jornades