Una doctoranda de Salut, a la final de 'Presenta la teva tesis en 4 minuts'

Andrea Zapater Matute representarà la UdL en el concurs de la Fundació Catalana per a la Recerca

Descarregar pdf
tesis4minuts
Andrea Zapater Mature durant la seua presentació. Foto: UdL
Andrea Zapater Matute, graduada en Biotecnologia i estudiant del Programa de Doctorat de Salut de la Universitat de Lleida (UdL), representarà la UdL en la final del concurs Presenta la teva tesi en 4 minuts que organitzen la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació i les universitats catalanes. Aquesta doctoranda ha estat la guanyadora en la semifinal que ha tingut lloc aquest matí al Saló Víctor Siurana on hi han participat set doctorands (quatre noies i tres nois) de la UdL.
 
Zapater Matute ha presentat en 4 minuts la tesi que està realitzant: Medicina de Precisión en pacientes con apnea del sueño y síndrome coronario agudo, que dirigeixen el professor de la Facultat de Medicina, Ferran Barbé Illa, i de la Facultat d'Infermeria i Fisoteràpia, Manuel Sánchez de la Torre. El seu projecte se centra en la medicina personalitzada, concretament en el maneig individualitzat de pacients amb trastorns respiratoris durant el son que han patit un infart agut de miocardi. La recerca apunta que salut del son és un pilar fonamental per gestionar els factors de risc cardiovascular de la nostra població i que tractar aquest trastorn podria ser una solució personalitzada per reduir el risc d'un nou episodi cardiovascular.
 
El jurat ha valorat la claredat del seu discurs i les habilitats comunicatives d'Andrea Zapater Matute, que ha estat obsequiada amb un lot de productes de la UdL oferit pel Consell Social. La resta de participants: Irene Oromí Segarra, Ferran Pauné Fabré, Gemma Pérez Acevedo, Alicia Pérez Aparicio, Aaron Rillo Albert i Rafael Antonio Suárez Mesa, també han rebut un obsequi. El jurat -format per Olga Martín Belloso, Estanislau Fons Solé i Anna Sàez Mateu- també ha destacat les presentacions de tesis d'Alicia Pérez Aparicio -Sense and sensitivity- i de Rafael Antonio Suárez Mesa -Análisis genómico para la identificación de marcadores genéticos de interés porcino, con especial referencia a la caracterización genética de las poblaciones criollas colombianas.
 
La guanyadora de la UdL competirà amb 11 doctorands i doctorandes més provinents de la resta d'universitats catalanes participants, en la final que se celebrarà a Barcelona en una data encara per determinar. Aquest certamen, que pretén acostar la recerca dels joves científics a la societat i potenciar l'interès d'aquests en la divulgació de la ciència, planteja als participants el repte d'explicar la seua recerca en un temps màxim de 4 minuts, amb un llenguatge senzill i fàcilment comprensible.
El Saló Víctor Siurana ha acollit la semifinal del concurs Presenta la teva tesis en 4 minuts
 
El Saló Víctor Siurana ha acollit la semifinal del concurs Presenta la teva tesis en 4 minuts
 
 
Més informació
 

Galeria fotogràfica 
Vídeo de l'acte