Un treball sobre antibiòtics veterinaris, premi de la Càtedra UdL Vall Companys

Obra de David Velaz, del grau en Dret de la Universitat de Lleida

Descarregar pdf
Premis TFG Càtedra UdL Vall Companys
Les persones premiades han recollit el guardó a la sala de graus de l'ETSEAFiV / Foto: Comunicació Vall Companys

Un treball de la Universitat de Lleida (UdL) sobre la prescripció d'antibiòtics en l'àmbit veterinari ha resultat guanyador dels 2ons Premis als millors treballs final de grau (TFG) de la càtedra d'Alimentació Sostenible UdL-Vall Companys. David Velaz Bravo, graduat en Dret a la UdL, ha rebut 2.000 euros per l'estudi titulat Análisis jurídico de la nueva figura del veterinario de explotación y su implicación en la lucha contra la resistencia antimicrobiana.

En segona posició, i un guardó dotat amb 1.000€, ha quedat Albert Solé Calduch, titulat en Biotecnologia per la UdL, pel TFG titulat Carn cultivada in vitro: alternativa a la proteïna clàssica d’origen animal. El tercer premi, de 500€, ha estat per a la graduada en Ciència i Tecnologia dels Aliments a la UdL Ana Álvarez Vaz, amb Efecto sobre la salud intestinal de geles elaborados con hidrocoloides marinos y nanoemulsiones de β-caroteno.

El TFG premiat, amb la tutoria de la professora Laura Salamero Teixidó, analitza el marc normatiu europeu pel que fa a l'ús, la prescripció i l'administració d'antibiòtics en la producció animal, amb especial atenció a la problemàtica de les resistències antimicrobianes i la gestió de malalties transmissibles. El jurat l'ha escollit, destacant la seua minuciositat, després d'escoltar les presentacions breus dels projectes finalistes, seleccionats entre una desena de TFGs.

El lliurament dels guardons, a la sala de graus de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària (ETSEAFiV), ha servit com a teló de fons per a realitzar una jornada sobre l'aplicació de la Intel·ligència Artificial (IA) en la sostenibilitat del sector primari; durant la qual el professor de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdL Roberto Garcia ha pronunciat la conferència Dades i Intel·ligència Artificial per a un sector agroalimentari més sostenible.