Un catedràtic de la UdL assessora el Govern britànic per acabar amb la violència juvenil

Descarregar pdf
. És l'únic espanyol en el grup de treball internacional, que compta amb el 'súper-policia' Bill Bratton 
audio
Carles Feixa - Universitat de Lleida
[+] AMPLIAR IMATGECarles Feixa és expert en bandes llatines / FOTO: UdL
baixcorva
Com acabar amb la violència de les bandes juvenils? El catedràtic d'Antropologia Social de la Universitat de Lleida, Carles Feixa, forma part dels experts convocats pel Govern britànic per mirar de respondre aquesta pregunta. És una de les iniciatives que s'han posat en marxa després dels aldarulls registrats el passat agost a Anglaterra i Gal·les, que es van saldar amb danys valorats en 200 milions de lliures esterlines i més de 2.000 detinguts. D'aquests, una quarta part eren menors d'edat. 

Feixa, especialista en cultures juvenils i bandes llatines, és l'únic espanyol entre la trentena d'experts que ha rebut aquesta setmana el primer ministre britànic, David Cameron, a la seua residència del número 10 de Downing Street en el marc de la trobada, organitzada pel ministeri de l'Interior. Al grup també destaca la presència del súper-policia nord-americà Bill Bratton, ex-comissari de Nova York, Los Angeles i Boston. Bratton està considerat un expert en bandes urbanes,  després que a l'abril de 1992 va haver de restablir la llei i l'ordre a Los Angeles després d'unes revoltes similars a les angleses.

Com acabar amb la violència de les bandes juvenils? El catedràtic d'Antropologia Social, Carles Feixa, forma part dels experts convocats pel Govern britànic per mirar de respondre aquesta pregunta
Les conclusions del grup de treball arribaran al Parlament britànic a finals d'aquest mes d'octubre. A banda de mirar de resoldre els problemes actuals al Regne Unit, la conferència pretén crear una xarxa internacional de professionals per continuar compartint experiències en el futur. A banda de Feixa i els experts britànics i nord-americans, en prenen part de França, Holanda, Àustria, Alemanya, Suècia i Jamaica.

Carles Feixa ha estat assessor de polítiques de joventut de Nacions Unides i vicepresident del Comitè d'Investigació Sociologia de la Joventut de la International Sociological Association. Entre altres publicacions, el catedràtic de la UdL també és autor del llibre De jóvenes, bandas y tribus.