Un any més, alumnat de la UdL participa al Parlament Universitari

Setze estudiants de diferents titulacions fan de periodistes, lletrats i diputats

Descarregar pdf
UdLParlament2019
Alguns dels estudiants de la UdL amb M. Àngels Cabasés al Parlament. FOTO: UdL
Un any més, i ja són set, estudiantat de la Universitat de Lleida (UdL) participa en la Setmana del Parlament Universitari (SPUNI), una formació organitzada pel Parlament de Catalunya, les diputacions i les universitats catalanes destinada a l'alumnat universitari per donar a conèixer amb simulacions el funcionament polític, l’estructura i les competències de la institució parlamentària.
 
Enguany són setze -un més que en l'anterior edició- el total d'alumnes de la UdL que des d'ahir i fins el dia 19 fan de periodistes (7), lletrada (1) i diputades i diputats (8).  Set són estudiants del grau de Comunicació i Periodisme Audiovisuals, tres del de Dret, tres més del d'Administració i Direcció d'Empreses (ADE), dos del doble grau en Enginyeria Informàtica i ADE, i un del màster d'advocacia.

Després d'una formació prèvia, ahir van començar les sessions amb la presència de Roger Torrent, president del Parlament, i Jaume Casals, rector de la Universitat Pompeu Fabra en representació de totes les universitats. Els universitaris elaboren i debaten aquesta setmana un Projecte de llei de regulació d'accés a l'habitatge de les persones vulnerables i treballen en les Comissions d'empresa i coneixement i de polítiques de joventut mesures per fomentar l'emancipació del jovent. També tindran l'oportunitat de participar dijous en un debat amb representants dels diferents grups polítics del Parlament.
 
Amb aquesta activitat, coordinada a Lleida per la professora de la Facultat de Dret, Economia i Turisme, Maria Àngels Cabasés, l'alumnat que hi participa obté dos crèdits de matèria transversal. El més important explica Cabasés és que a la SPUNI es treballen competències tan necessàries per a tots els graduats i graduades com la negociació, el treball en equip, la capacitat crítica o l'anàlisi de temes d'actualitat.