Trobada internacional sobre la Il·lustració

La UdL acull la inauguració de les jornades científiques

Descarregar pdf
JornadaIlustracioUdL
La inauguració ha tingut lloc al Saló Víctor Siurana Foto: UdL

La importància de les idees del segle XVIII per a la configuració urbanística de les ciutats és l'eix central de la 10a Trobada Internacional de Ciutats i Entitats de la Il·lustració, que s'ha inaugurat aquest dijous a la Universitat de Lleida (UdL) i que s'allarga fins aquest dissabte, 24 d'octubre. Hi prenen part diferents experts d'entitats com ara la Societat Catalana d'Egiptologia, el Museu Arqueològic de Catalunya-Empúries o el Museu Valencià de la Il.lustració i de la Modernitat.

La conferència inaugural, titulada El món urbà en el segle de la Il·lustració, ha tingut lloc al Saló Víctor Siurana del Rectorat, a càrrec del catedràtic d'Història Moderna de la Universitat de Saragossa, Guillermo Pérez Sarrión. De la seua banda, el rector de la UdL i catedràtic d'Història Moderna, Roberto Fernández, ha recordat que "tots som fills de la Il·lustració", destacant que "la societat actual es debat entre els valors il·lustrats de la raó i els valors romàntic basats en el sentiment".

A l'acte d'inauguració també han assistit l'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz, i la directora del departament d'Història de l'Art i Història Social de la UdL, María José Vilalta, que va presentar el conferenciant.

Més continguts

Galeria fotogràfica