Tret de sortida a la Setmana de les Lletres Hispàniques de la UdL

Dijous tindrà lloc el lliurament de premis del Concurs de Relats Curts

Descarregar pdf
setmana lletres hispàniques
La inauguració s'ha fet al saló Víctor Siurana / Foto: Premsa UdL
La divulgació cultural a les xarxes socials, la creació literària o l'ensenyament d'un idioma estranger són alguns dels temes que aborda la 9a Setmana de les Lletres Hispàniques, organitzada pel Departament de Filologia i Comunicació de la Universitat de Lleida (UdL). La trobada, que s'ha inaugurat aquest matí al Rectorat, continua fins dijous amb diferents xerrades i una taula redona. Intervenen docents de la UdL, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l'Autònoma de Madrid (UAM), la de Vigo i la de Pretòria (Sud-àfrica).
 
El programa també inclou el lliurament de premis del 9è Concurs de Relats Curts, al qual s'han presentat una setantena d'originals centrats en la temàtica de la Intel·ligència Artificial. El certamen consta de quatre categories per a alumnat universitari (tant de la UdL com de mobilitat), de Batxillerat, de Cicles Formatius i de secundària (3r i 4t d'ESO). La Setmana de les Lletres Hispàniques incorpora enguany un altre concurs tipus Kahoot organitzat per estudiantat del Grau de Filologia Hispànica, que plantejarà preguntes sobre les conferències realitzades en el marc de la iniciativa.
 
"Tot i que les activitats estan obertes al públic en general, aquesta iniciativa va adreçada especialment a l'alumnat del grau de Filologia Hispànica i del doble grau de Filologia Hispànica i Llengües Aplicades i Traducció. Per aquest motiu, fem activitats vinculades a l'àmbit de la llengua i literatura castellanes o de la tradició clàssica que complementen la formació, a càrrec d'especialistes reconeguts", expliquen els organitzadors. Entre aquests, la divulgadora Ángela Vicario; la professora de la UAB i assagista Meri Torras Francés, especialista en teories feministes i queer; o la catedràtica de la UAM, Carmen González Vázquez.
 
La Setmana de les Lletres Hispàniques compta amb el suport de la Facultat de Lletres, el vicerectorat d'Estudiants i Ocupabilitat, el vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària, i el vicerectorat d'Internacionalització de la UdL. La inauguració, que ha tingut lloc al Saló Víctor Siurana, l'han presidit el vicerector Joan Busqueta, la degana de Lletres, Isabel Santaulària, i el professor Xavier Terrado.
MÉS INFORMACIÓ: