Tres dones tornen a ser les millors docents a Dret, Economia i Turisme

Alba Casals Perera guanya el premi al Treball de Final de Grau 'Josep Maria Guarro Callizo'

Descarregar pdf
premitfgdret
L'alumna Alba Casals Perera. FOTO: Replay
Blanca Escardíbul Ferrà, Adoración Padial Albas, i Laura Sánchez Pulido, professores del graus d'Administració d'Empreses (ADE), de Dret, i de Turisme de la Universitat de Lleida (UdL), respectivament, han rebut avui les distincions docents que atorga la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET). Aquest guardo, que es va crear l'any passat per fomentar la qualitat de la docència i reconèixer la tasca duta pel professorat del centre en cadascun dels graus que imparteix, ha tornat a recaure en tres dones.
 
Aquestes distincions, dotades amb 500 euros per cobrir despeses de tipus docent o investigador, s'han resolt a partir dels resultats de les enquestes d'opinió de l'estudiantat proporcionades per l'Oficina de Qualitat de la UdL.
 
Així, Blanca Escardíbul, professora titular d'escola universitària del departament d'Administració d'empreses, ha estat la millor valorada per l'alumnat en l'assignatura Direcció Estratègica del grau d'ADE; mentre que Adoración Padial, professora titular de Dret privat ho ha estat en la de Drets Reals, del grau en Dret. Quant al grau de Turisme, Laura Sánchez, col·laboradora doctora en l'àrea de coneixement economia financera i comptabilitat, ha estat la millor del grau en la matèria Finançament d'Empreses Turístiques.

D'altra banda, la FDET també ha lliurat el premi millor Treball de Final de Grau (TFG) sobre Dret processal i la Procura en memòria del lleidatà JM Guarro Callizo, traspassat al 2014, i que fou degà i vicedegà del Col·legi de Procuradors de Lleida.

La graduada del doble grau en Dret i ADE, Alba Casals Perera, s'ha endut aquest guardó, instaurat al 2015, pel treball La nova figura del/a coordinador/a de parentalitat en supòsits conflictius de separació i divorci. Atenció a la protecció de l'interès de nens, nenes i adolescents, tutoritzat pels professors Rafa Allepuz i Neus Cortada.
 
El TFG se centra en concretar els perfils d'actuació, objectius i funcions del/la coordinador de parentalitat: una figura delegada del/la jutge competent en els procediments de separació, nul·litat o divorci, que vetlla per l'interès del menor en les possibles situacions de conflicte que es puguin produir, ja que, és una figura que encara no té encara regulació positiva pròpia. El treball premiat també en valora la seua utilitat.
 
La guanyadora rebrà 800 euros que aporten el Col·legi de Procuradors de Tribunals de Catalunya i Bankia. En aquesta edició, el jurat va estar format per Rosa Borrell Feliu (vídua de Josep Maria Guarro Callizo), Jordi Daura Ramón (Col·legi de Procuradors de Lleida) i José Alejandro Doménez Linde (Bankia). L'any passat, una altra dona, la graduada en Dret, Laura Fortuny Colell, va endur-se aquest premi.
 
Blanca Escardíbul Ferrà, Adoración Padial Albas, i Laura Sánchez Pulido
 
                          Blanca Escardíbul Ferrà, Adoración Padial Albas, i Laura Sánchez Pulido. FOTO: Replay