Tremp dóna el tret de sortida a la 24ena edició de la Universitat d'estiu

Enguany, la UdL ofereix una seixantena de cursos en onze localitats diferents

Descarregar pdf
uniestiu2016UdL
La Conca de Tremp, protagonista del primer curs de la Universitat d'estiu. FOTO: UdL

Un curs sobre la geologia de la Conca de Tremp-Montsec, que comença aquest proper dissabte 18 de juny a la capital del Pallars Jussà, donarà el tret de sortida a l'edició d'enguany de la Universitat d'estiu de la UdL. Una dotzena de persones observaran i estudiaran in situ durant dos dies, les morfologies i característiques dels sòls de la zona en relació al paisatge actual, així com la seua evolució en funció dels paleoclimes.

Aquest curs, que du per títol La Geologia i la Interpretació dels Sòls per la Comprensió del Paisatge: Bases pel Geoparc de la "Conca de Tremp-Montsec", és la continuació d'un altre que es va fer l'any passat amb els objectius de presentar els sòls com una eina útil en els estudis del Quaternari en un recorregut al llarg de les Nogueres i fins a l'ambient atlàntic de la Val d'Aran.

Tremp, que acollirà un total de cinc cursos enguany, enceta així la 24ena edició de la Universitat d'Estiu de la Universitat de Lleida. Tot seguit, començaran els cursos virtuals (a partir del 27 de juny) i els de Llengües a l'Estiu (a partir del 29 de juny), que donen la possibilitat d'aprendre anglès, italià, rus i xinès.

A data d'avui, ja s'han inscrit més de 440 persones en la seixantena de cursos que s'ofereixen i que tindran lloc en onze localitats diferents: Lleida (23), La Seu d’Urgell (7), Tremp (5), Les Borges Blanques (1), Granadella (1), Agramunt (1), Igualada (2), Arbeca (1), el Pont de Suert (1), Balaguer (2) i Os de Balaguer (1) des d'ara i fins el 22 de juliol.
 
A l'octubre però, tindrà lloc un darrer curs que versa sobre la importància del patrimoni històric i que recorrerà diversos indrets de la comarca del Segrià: La Granja d'Escarp, Almacelles, Seròs, Lleida, Aitona, Soses i Torres de Segre.

L'Oficina de la Universitat d’Estiu segueix matriculant, ja que la inscripció resta oberta fins al dia abans de l'inici de cada curs. Fins divendres 17, les persones que s'hi apuntin gaudiran d'un descompte del 10%.

Més informació

Universitat d'Estiu

Notícies relacionades