La gestió sanitària de la COVID-19, a la X Jornada d'Infermeria i Fisioteràpia

Organitzada per la UdL amb els col·legis professionals, tindrà lloc a Lleida i a Igualada

Descarregar pdf
banc d'imatges infermeres (CC BY-NC-ND 2.0)
La gestió sanitària de la COVID-19 centra la jornada. FOTO: Banc d'imatges d'infermeres (CC BY-NC-ND 2.0)

La gestió sanitària de la COVID-19 és el fil conductor de la Jornada d'Infermeria i Fisioteràpia de la Universitat de Lleida (UdL), que enguany compleix deu anys. Organitzada per la Facultat de la UdL que imparteix aquests estudis i els col·legis oficials d'infermers i infermeres de Lleida i de fisioterapeutes de Catalunya, recupera el format presencial després de tres anys. La novetat d'aquesta edició és que per primer cop se celebraran simultàniament el dia 5 d'abril al campus de Ciències de la salut Lleida i al campus universitari d'Igualada, tot combinant sessions presencials i retransmissions en directe per internet.

La Jornada, que compta amb una vuitantena d'inscrits, pretén reflexionar al voltant dels reptes i les oportunitats que ha suposat l'adaptació del nostre sistema sanitari a la pandèmia: canvis de protocols, atenció telemàtica, anul·lacions d'intervencions quirúrgiques etc. Uns canvis en temps rècord, expliquen des de l'organització, que no haguessin estat possibles sense la implicació i el compromís de professionals, treballadors i treballadores més enllà de les seues responsabilitats.
 
Alhora, també abordaran l'impacte que han tingut entre l'estudiantat d'infermeria i fisioteràpia, no només pel fet d'haver incorporat la virtualitat en el seu aprenentatge universitari, sinó per les seues vivències durant les pràctiques clíniques o quan van ser contractats per reforçar el sistema sanitari. 
 
És per això que la jornada compta amb la participació de gestors, responsables i professionals d'hospitals, residències, centres de salut mental i atenció primària, alumant d'infermeria i de fisioteràpia, així com familiars de pacients de COVID-19 que explicaran la seua experiència.
 
A més de la conferència inaugural: El rol de les infermeres i els fisioterapeutes en la gestió de la pandèmia: lliçons apreses i reptes futurs, a càrrec de Montse Gea (directora general de Professionals de la Salut a Catalunya), el programa inclou tres taules redones: una dedicada a la resiliència del sistema de salut i sociosanitari, una altra a la solidaritat dels professionals més enllà del deure, i una altra, a les vivències de l'estudiantat durant les pràctiques i l'auxili sanitari.
 
La jornada es tancarà a les dos del migdia, amb el lliurament dels premis del 19è Concurs de i Fotografia de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia i els guardons a la millor comunicació oral i pòster de la Jornada. 
 
MÉS INFORMACIÓ