La First Lego League aplega uns 300 participants a la UdL

La competició de robòtica recupera el format presencial aquest dissabte

Descarregar pdf
Videowall premis First Lego 2021
L'any passat la trobada va ser en línia / Foto: EPS-UdL
Un total de 39 equips, 10 més que l'any passat, prendran part aquest dissabte 5 de març en el torneig classificatori de la FIRST LEGO League que organitza l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL). La competició de robòtica, que recupera enguany el format presencial, aplegarà al campus de Cappont uns 300 participants d'entre 6 i 16 anys, de 20 col·legis i instituts de les comarques de Ponent i Barcelona. Els dos primers equips accediran a la gran final estatal, que se celebrarà el 2 d'abril al municipi de Torremolinos (Màlaga).
 
Els reptes d'aquesta edició de la First Lego League -l'onzena que coordina l'EPS- estan relacionats amb el món del transport, sota el lema Cargo Connect. Es tracta d'explorar "els avanços tecnològics i els desafiaments globals als quals s'enfronta la humanitat per construir solucions creatives que revolucionin el futur", destaquen els organitzadors.
 
La categoria Challenge, per a joves d'entre 10 i 16 anys, compta amb 22 equips que competiran en diferents espais de la planta baixa de l'EPS. Mentre, els 17 equips de la modalitat Explore -amb nenes i nens de 6 a 9 anys- es donaran cita al segon pis de l'edifici Polivalent 1. Tots ells presenten un petit treball de recerca i posen a prova un robot basat en peces LLEC que han dissenyat i construït. Els més grans ho fan sobre una lona de competició.
 
En total, es repartiran 15 guardons. Per al Challenge: 1r Premi Ingeniera Soy - UdL al guanyador, 2n Premi Ingenieria Soy - Paeria al guanyador, 1r premi Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària UdL als Valors FIRST LEGO League, 2n premi PlusFrésc als Valors FIRST LEGO League, premi Semic al Projecte d'Innovació, premi IFR al Disseny del Robot,  premi GFT al Comportament del Robot, premi Consell Social UdL a les Joves Promeses, premi EPS a l'Excel·lència en Enginyeria i premi Lleida.net a l'entrenador. Per a l'Explore: premi a la solució del desafiament, premi a la Programació, premi als valors fonamentals, premi al pòster de l'equip i premi model d'equip.
 
Els organitzadors han decidit recuperar la presencialitat, però amb aforament controlat i cita prèvia per als equips participants. El proper 12 de març tindrà lloc la quarta edició de la FIRST LEGO League al campus d'Igualada-UdL. 
 

MÉS INFORMACIÓ:

Horaris de la FLL Challenge