Strombers i Buhos, en concert a la Festa Major de l'Estudiantat de la UdL

La sexualitat en clau d'humor i feminista, de la mà de la Mattilde amb la caravana 'La Sextruck'

Descarregar pdf
Buhos_mertin_1post
Els components de Buhos / FOTO: Buhos
Dos dels grups de música 'festiva' de referència en català, Strombers i Buhos, seran a la 26a Festa Major de l'Estudiantat de la Universitat de Lleida (UdL) aquest dijous, 28 d'abril, al campus ubicat a Cappont. Mentre que els primers oferiran un tast del seu nou disc Stromberland a la una del migdia, Buhos, millor artista català del 2020 als Premis Enderrock, tenen prevista la seua actuació a mitjanit.
 
El programa de concerts de la festa és el plat fort d'una diada que arrencarà a les onze del matí, hora a partir de la qual se suspenen les classes. El Consell de l'Estudiantat de la UdL ha previst dos escenaris amb l'objectiu que la música no pari durant tot el dia. Així, a les dos del migdia està programada l'actuació del músic balaguerí Culli, i a partir de dos quarts de quatre la dels DJ Balask i D'Luxeone. Els seguirà la jove cantant sant-andreuenca, Maio, component del grup Akelarre, el DJ Naw, Músics de Carrer amb el seu Tribut a Txarango, els DJ Sega i Fargaz, el grup Crit i per tancar la festa, Lo Puto Cat.
 
Enguany la Festa Major de l'Estudiantat amplia el seu component feminista. A més del Punt Lila que estarà instal·lat a partir de les deu de la nit al recinte, des de les 11 del matí fins a les 3 de la tarda, les persones que s'apropin al campus podran visitar la caravana pedagògica La Sextruck, un espai on qüestionar, experimentar, intercanviar opinions i descobrir tot allò relacionat amb les sexualitats, les afectivitats i els feminismes.
 
Aquesta activitat, organitzada pel Centre Dolors Piera es completa amb el monòleg La sexualitat en clau d'humor i feminista, a càrrec de La Mattilde, creada i interpretada per l'actriu i pallassa, Gina Segura.
 
Les activitats esportives de la Festa es concentren al matí. Així, els tornejos de futbol i vòlei, amb setze i divuit equips inscrits respectivament, així com la tradicional gimcana organitzada pel Consell de l'estudiantat de la Facultat de Dret, Economia i Turisme i que enguany han anomenat 'Jarana', tindran lloc entre les 11 i les 13.00h. Les actuacions de la colla bastonera del Pla de l'Aigua seran a partir de les set de la tarda.
 
Mentre que l'accés al campus serà lliure durant el matí, per quedar-se als concerts i participar en les activitats de tarda, caldrà disposar d'entrada. Les que s'han posat en venda anticipada ja estan exhaurides, expliquen des del Consell de l'Estudiantat. No es podrà accedir al recinte amb begudes o menjar, ja que hi haurà dos barres amb voluntaris dels diferents consells de l'estudiantat de centre per servir begudes i àpats, gràcies a la col·laboració amb l'establiment Abat.
 
La Festa compta amb el vist-i-plau de les associacions de veïns de Cappont i del barri Instituts-sant Ignasi, expliquen des del Consell de l'Estudiantat que afegeix que comptem amb un estudi d'impacte acústic per minimitzar les molèsties al veïnat.

MÉS INFORMACIÓ:

Web de la 26a Festa Major de l'Estudiantat