Sensors i intel·ligència artificial per monitorar la gent gran

Un projecte de recerca lleidatà rep finançament europeu

Descarregar pdf
projecte_europeu_GRECS(1)
Part de l'equip / Foto: IRBLleida
Personal investigador de la Universitat de Lleida (UdL),l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) i l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV) participarà en un projecte de recerca finançat parcialment per la Unió Europea que busca monitorar les activitats de la vida diària de les persones grans, mitjançant múltiples sensors que proporcionen una cobertura i vigilància contínua.
 
Radars FMCW, visió artificial, sistemes de realitat augmentada i algorismes d'intel·ligència artificial (IA)  són algunes de les tecnologies que utilitzaran per desenvolupar eines d'assistència en remot. El projecte DistriMuSe: Distributed multi-sensor systems for human safety and health arrencarà al maig de 2024 i tindrà una durada de 36 mesos
 
“L'assistència sanitària s'enfronta a nous reptes relacionats amb l'envelliment de la població i es necessiten solucions centrades en el pacient", destaca  la professora de la UdL i investigadora principal, Esther Rubinat Arnaldo. "Busquem innovacions tecnològiques que permetin la monitorització de la salut de les persones i que a través d’algoritmes d’intel·ligència artificial permetin la detecció precoç i/o progressió de la malaltia de forma fiable", afegeix.
 
Així, el projecte té com a objectiu la monitorització híbrida de la salut humana, garantint una cobertura tant espacial com temporal per a la vigilància de l'estil de vida, el son i l’activitat física de les persones grans. La fita final és identificar patrons comuns de malaltia que posteriorment afavoreixin accions individualitzades per a la detecció i tractament precoç.
 
Text: Comunicació IRBLleida / Premsa UdL