Semipresencialitat per a l’alumnat de primer de grau a partir del dia 15

La docència per la resta de cursos continua com fins ara

Descarregar pdf
classemascaretes
Una classe a principi de curs, seguint les mesures de seguretat / Foto: UdL

L'alumnat de primer curs dels graus que imparteix la Universitat de Lleida (UdL) recuperarà part de la docència presencial a partir del proper 15 de febrer, en virtut de les noves mesures aprovades pel PROCICAT en l'actual context de la COVID a Catalunya.  El Govern permet reprendre parcialment l'activitat presencial només per a l'estudiantat de primer durant dos setmanes prorrogables.

Pel que fa a la resta de cursos de grau universitari, màsters i postgraus, es mantenen les mesures iniciades el proppassat 15 d'octubre, que cenyeixen l'activitat presencial únicament a les pràctiques i els exàmens que s'hagin programat en aquesta modalitat.

En un comunicat, el consell de direcció de la UdL ha explicat que "la modalitat presencial híbrida s'iniciarà a partir del dilluns 15 de febrer per tal de facilitar l'organització interna als centres i atès que la setmana del 8 de febrer es realitzen els exàmens de recuperació en pràcticament tots els primers cursos dels graus".

La UdL prioritza que els continguts que es puguin impartir de forma virtual es mantinguin en aquest format i que l'activitat presencial se centri només en les activitats més pràctiques i en grups petits, sempre complint amb les mesures de prevenció com l'ús de màscara, la ventilació i la distància entre persones. "Això fa que la capacitat de les aules quedi reduïda al 35% del que seria normal", ha explicat la vicerectora d’Ordenació Acadèmica, Paquita Santiveri.

Les darreres instruccions de la Generalitat fan que l'alumnat de primer "torni a una situació semblant a la que teníem al setembre", ha aclarit Santiveri.  "Les situacions varien depèn del centre, però la presencialitat en les classes teòriques estarà al voltant del 50%", ha afegit la vicerectora.  

Les mesures aprovades aquest 4 de febrer pel Govern també contemplen que les biblioteques continuen obertes a la meitat del seu aforament.

 

MÉS INFORMACIÓ:

Els campus universitaris poden reprendre les classes teòriques amb presencialitat restringida per als alumnes de primer curs de grau

El PROCICAT aprova la mobilitat comarcal a partir del proper dilluns

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

L'alumnat de primer comença el curs el 30 de setembre amb un 65% de presencialitat