Rodi 'esponsoritzarà' dos estudiants de l'Escola Politècnica Superior

Amb la matrícula, pràctiques remunerades i possibilitat d'incorporar-se a l'empresa

Descarregar pdf
rodi
Valls, Esteve, Puy i Cristobal. FOTO. UdL

Rodi Motor Services 'esponsoritzarà' el curs vinent dos estudiants del doble Grau d'Enginyeria Informàtica i Administració i Empreses de l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de Lleida (UdL). Es tracta del programa formatiu RODIBECA'T que han formalitzat l'empresa i la UdL i que inclou el pagament del 50% de l'import de les matrícules de 4t i 5è curs, pràctiques curriculars remunerades fins a dos cursos en els projectes Digitalització Rodi i Training 360 graus, i la seua posterior incorporació a l'empresa, si ambdós parts hi estan interessades.

Els estudiants seleccionats per Rodi, hauran de fer el seu treball de final de grau en algun dels projectes de la companyia, que també els ofereix la possibilitat de realitzar-hi pràctiques extracurriculars i d'acollir-los en formació dual en cas que cursessin el màster d'Enginyeria Informàtica de l'EPS. Durant la seua estada a l'empresa, seran tutoritzats per Sergi Balagueró, antic alumne de la UdL i treballador de Rodi.
 
Avui, el director general i el cap de recursos humans de l'empresa, Josep Esteve i Pedro Garcia, la directora i la secretària acadèmica de l'EPS, Magda Valls i Margarita Moltó, la coordinadora del doble grau, Sílvia Miquel, i el degà de la Facultat de Dret, Economia i Turisme, Eduard Cristòbal, han presentat al rector, Jaume Puy, RODIBECA'T. Aquest programa s'emmarca en un context d'alta demanda d'enginyers i enginyeres, tant de l'àmbit industrial com de les TIC, explica Valls, que ha valorat el projecte molt positivament, a i l'igual que Cristòbal, i ha animat a altres empreses a oferir programes similars.
 
Per la seua part, Esteve, que no ha descartat ampliar aquesta col·laboració a estudiantat d'altres titulacions, ha destacat l'interès de Rodi, una empresa amb seu a Lleida que vol créixer des de Lleida i a atraure talent de Lleida. En aquest sentit, ha explicat que dos exalumnes de la UdL estan ja plantilla de l'empresa i que l'objectiu d'aquest programa és donar un futur interessant als estudiants. 
 
El rector s'ha referit a la necessitat de col·laborar amb les empreses "per saber si fem bé la nostra feina formant persones útils per la societat" i ha elogiat la col·laboració amb Rodi per evitar que la gent del territori no hagi de marxar.