Reproduiran a escala gegantina una obra de Guinovart en un camp de blat

La intervenció es farà a Agramunt en el curs Art i Territori de la Universitat d'Estiu

Descarregar pdf
GuinovartAgramuntUdL
El camp d'Agramunt on tindrà lloc la intervenció. FOTO: Albert Gusi

L'obra de Josep Guinovart Paleta III (1979) es reproduirà aquest dijous, a escala gegantina (1:100), en un camp de rostoll dels afores d'Agramunt. Es tracta d'una intervenció artística en el paisatge (Land Art) de la qual en seran testimonis els participants en el curs Art i Territori de la Universitat d'Estiu de la UdL que se celebra del 6 al 8 de juliol a la localitat urgellenca.

En la intervenció, a càrrec de l'artista i fotògraf Albert Gusi, hi participarà també el propietari del terreny (per llaurar-lo) i la dotzena d'alumnes matriculats al curs que, des de fa tres anys, organitza l'Ajuntament d’Agramunt, en col·laboració amb la Fundació Espai Guinovart i la Fundació Viladot.

Gusi, que normalment treballa en el camp de la fotografia, és conegut pels seus projectes d'intervenció en el paisatge, tots de caràcter efímer i amb una vessant lúdica. Entre algunes de les seues accions més recents, hi trobem les relacionades amb el projecte Prohibit jugar a pilota al parc: l'intent de col·locar una pilota gegant en el crater del volcà Montsacopa d'Olot, el xut d'una gran pilota des de la paret de l'aeri de Montserrat, o fer lliscar una pilota de platja per damunt de la glacera de l'Aneto.

La intervenció artística Guinovart: del llenç al camp, que serà seguida i gravada per un dron, és un dels plats forts del curs que coordina la professora Maria Codorniu i on també hi participen, entre altres, els artistes Cristina Cuñat, Ramon Guixé, el fotògraf, Joan Porredon, o el professor i investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona, Martí Boada, considerat una de les persones més influents a l'Estat en temes del medi ambient.

Precisament, aquest ambientòleg, col·laborador en diferents programes de Televisió de Catalunya, presenta fins al setembre a l'Espai Guinovart d'Agramunt l'exposició Desemboscant. Martí Boada. L'amor a l'alzina surera i altres cal·ligrafies.

L'Espai Guinovart, Lo Pardal, o els safareigs municipals seran altres escenaris del curs que aquest matí inaugura l'alcalde de la localitat i els responsables de les fundacions Guinovart i Guillem Viladot. L'obra d'aquests dos artistes contemporanis també serà protagonista de les sessions d'Art i Territori, així com algunes de les tècniques fotogràfiques antigues més curioses, el col·lodió humit i la càmera estenopeica.