Rècord de participació a la First Lego League

Per primer cop a Lleida inclou un torneig júnior per a nens d'entre 6 i 9 anys

Descarregar pdf
FirstLegoLeagueUdL2015
Un moment de la competició del 2015 / Foto: EPS-UdL

L'equip The Re-bbish de l'IES Els Planells d'Artesa de Segre s'ha proclamat per segon cop consecutiu campió de la fase territorial de la First Lego League, que s'ha celebrat aquest dissabte al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida (UdL). El segon lloc ha estat per al Mullarero's Team del Col·legi Santa Anna de Fraga. Tots dos aniran a la competició estatal que se celebrarà el proper mes de març a Girona.
 
Més de 260 alumnes de 24 escoles i instituts de les comarques de Ponent, Osca i Saragossa han pres part al torneig organitzat a nivell local per  l'Escola Politècnica Superior (EPS) de la UdL. Es tracta d'una competició de construcció de robots que inclou la presentació d'un projecte científic i que, en aquesta edició, estava dedicada a la gestió dels residus. Per primera vegada, també s'ha celebrarat un torneig júnior, dirigit a nens de 6 a 9 anys, amb la participació de cinc equips de quatre escoles de Lleida i Saragossa.

L'esdeveniment organitzat per l'EPS ha batut enguany rècord d'equips participants. Si en la primera edició va comptar amb 16 grups d'entre 3 i 10 membres, ara han estat 32, sumant els dos tornejos (27, a la First Lego i 5, al júnior):

Lleida- Institut La Mitjana, INS Màrius Torres, INS Samuel Gili i Gaya, Col·legi Episcopal, Col·legi Santa Anna, Jesuïtes-Col·legi Claver, Col·legi Maristes Montserrat de Lleida, INS Maria Rúbies, INS Ronda, INS Josep Lladonosa, Escola La Salle (Mollerussa), INS Joan Brudieu (La Seu d'Urgell), Institut d'Almenar, INS Els Planells (Artesa de Segre), INS Ermengol IV (Bellcaire d'Urgell), Col·legi Terraferma (Alpicat), INS Alfons Costafreda (Tàrrega), FEDAC Guissona, Escola Vedruna (Balaguer), Ajuntament de Balaguer i Ajuntament de La Pobla de Segur.

Aragó- Colegio Santa Ana (Fraga), Colegio Salesiano Santo Domingo Savio (Montsó) i Colegio Gascón y Marín (Saragossa).
 

Més de 130 voluntaris han treballat perquè aquesta cinquena edició de la First Lego League sigui tot un èxit. L'EPS també ha contactat enguany amb l'empresa d'inserció soci-laboral Troballes per cercar una mútua col·laboració centrada en la gestió d'un residu tan important com és la roba. Així, aquesta setmana s'ha instal·lat una gàbia per recollir peces de segona mà a l'edifici del Centre de Cultures. Entre els dies 22 i 28 de febrer s'ubicarà a l'Escola Politècnica Superior.

Entre les activitats complementàries de la First Lego, a l'exterior del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera hi havia un circuït de cotxes elèctrics i una exposició de maquinària pel tractament de residus, mentre a l'interior de l'edifici han tingut lloc diferents tallers. És el cas de les sessions sobre MotoStudent, una competició de disseny d'una motocicleta de competició en què participen els alumnes de l'EPS; una altra activitat sobre interacció amb biosensors i una de robòtica per a tothom.

Els tornejos classificatoris de la First Lego League donen accés a la Gran Final de la Firts Lego League Espanya, que enguany se celebrarà els dies 12 i 13 de març  a Girona. D'aquí surten els representants per al World Festival de Saint Louis (Estats Units), que tindrà lloc del 27 al 30 d'abril; l'Open European Championship de Tenerife, del 4 al 7 de maig; la Razorback Invitational d'Arkansas (Estats Units), del 19 al 22 de maig; i la Philippine Islands Invitational de Lapu-Lapu (Filipines), de l'1 al 4 de juny.

 

Més contingutsGaleria fotogràfica