Rècord a la jornada de portes obertes per a famílies de la UdL

Prop de 3.800 persones volen conèixer l'oferta i les instal·lacions

Descarregar pdf
portes obertes famílies eps23
Participants en la sessió de 2023 / Foto: EPS-UdL
La Jornada de portes obertes per a famílies de la Universitat de Lleida (UdL) bat enguany rècord de participació amb 3.787 persones de 1.493 nuclis. La xifra d'aquesta dinovena edició suposa un augment del 55,68% en nombre de famílies respecte a la darrera edició, incloent el campus d'Igualada-UdL i les instal·lacions d'INEFC-Pirineus a La Seu d'Urgell. Una de les novetats és que, per primera vegada, les famílies interessades en el doble grau en Veterinària i en Ciència i Producció Animal podran visitar la Unitat Quirúrgica Docent de Torrelameu. A la capital de l'Anoia també s'inclou el nou edifici de Salut.
 
Organitzades pel vicerectorat d'Estudiants i Ocupabilitat, la Unitat d'Informació i Orientació Universitària (IOU) i els propis centres, aquestes sessions tenen com a objectiu donar a conèixer la UdL i proporcionar un primer contacte amb l'entorn universitari a les mares i els pares d'alumnat de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior. La vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat, Montse Rué, es mostra "molt satisfeta per l'interès, que respon al nivell de qualitat dels nostres estudis i de la nostra universitat".
 
A la capital del Segrià, les instal·lacions de la UdL aplegaran 3.222 persones de 1.264 famílies, un 54,33% més que l'any passat. A Igualada seran 367 visitants de 148 unitats familiars, el que representa un increment del 70% respecte al 2023. Els participants en les portes obertes a la capital de l'Anoia podran conèixer el nou edifici de Ciències de la Salut. A La Seu d'Urgell, la jornada de portes obertes va tenir lloc el passat dissabte i va comptar amb 198 persones de 81 famílies, amb un augment del 52,83%.
 
Per centres, els que en reben més tenen establerts dos torns de visita: la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS), l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agroalimentària i Forestal i de Veterinària (ETSEAFIV) i l'INEFC-Lleida. La FEPTS acollirà un total de 260 famílies i 640 persones. La segueix INEFC, amb un increment del 72,92% d'unitats familiars a la capital del Segrià i un total de 247 sumant les de la capital de l'Alt Urgell, amb un global de 630 persones. L'Escola Politècnica Superior (EPS) suma 233 famílies i 590 visitants entre les instal·lacions de Lleida i les d'Igualada.
 
Completen el llistat la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia, amb 223 nuclis familiars i 577 persones entre la capital del Segrià i el campus Igualada-UdL; l'ETSEAFiV, amb 186 famílies i 482 persones; la Facultat de Dret, Economia i Turisme (134 famílies); la Facultat de Medicina (118 famílies, un 51,28% més que l'any passat); la Facultat de Lletres (83 famílies i un increment del 38,33%); i l'Escola de Relacions Laborals (9 famílies).

Pel que fa a l'origen, les famílies visitants provenen majoritàriament de les comarques de Ponent, un 43%. Les de la resta de Catalunya representen enguany al voltant del 46% i arriben a les instal·lacions de la UdL, principalment, des de la demarcació de Barcelona. Els participants d'altres províncies de l'Estat espanyol són un 9%; la majoria, de l'Aragó, però també de les Illes Balears, el País Valencià, Navarra i el País Basc. Cal afegir 23 famílies que s'han inscrit des del Principat d'Andorra, 17 més que al 2023.
 
 
MÉS INFORMACIÓ: