Reconeixement internacional per a l'investigador de la UdL Gustavo Slafer

El professor de l'ETSEA ha estat elegit membre destacat de la Societat Americana de Ciència de Cultius

Descarregar pdf
GustavoSlaferUdL
Slafer és especialista en fisiologia de cultius / Foto: Agrotecnio-UdL
El professor i investigador ICREA de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL) Gustavo Slafer ha estat elegit membre destacat (Fellow) de la Crop Science Society of America - CSSA (Societat Americana de Ciència de Cultius). És el màxim reconeixement que atorga aquesta institució i només l'han aconseguit un 0'3% dels seus membres. La gran majoria, a més, són estatunidencs.
 
La resolució destaca que Slafer "és reconegut internacionalment per les seues contribucions a la fisiologia del rendiment dels cultius". L'investigador treballa a la UdL des de 2003. Membre del departament de Producció Vegetal i Ciència Forestal de l'ETSEA i del grup de recerca Agronomia i millora del rendiment i qualitat de cultius extensius del centre Agrotecnio-UdL, també és professor honorari a les universitats de Nottingham (Regne Unit) i Buenos Aires (Argentina).
 
Slafer és editor tècnic de Crop Science i col·labora també amb Euphytica, Field Crops Research, European Journal of Agronomy i Food and Energy Security. Ha publicat més de 180 articles científics, la majoria dels quals en revistes del primer quartil (Q1). La seua recerca se centra les bases fisiològiques del rendiment de les collites per augmentar la producció amb un ús eficient dels recursos i millorant al mateix temps la sostenibilitat i reduint l'impacte mediambiental.
 
El lliurament dels premis anuals de la CSSA tindrà lloc el proper mes de novembre a San Antonio (Texas, Estats Units).