Quatre mestres d'infantil i primària faran de professors a la UdL

Descarregar pdf
ConveniPrimariaUdL
D'esquerra a dreta: Carles Capdevila, Roberto Fernández, Joan Mateo i Miquel Àngel Cullerés. FOTO: UdL

El conveni de col·laboració signat avui entre el rector de la Universitat de Lleida, Roberto Fernández, i el secretari de Polítiques educatives del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Joan Mateo, permetrà que quatre mestres d'infantil i primària facin de professors, a temps parcial, a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS) aquest curs acadèmic. Concretament, al Grau d'Educació Primària en la modalitat d'Alternança i com a tutors de pràctiques, ha explicat el vicerector de Personal acadèmic de la UdL, Carles Capdevila.

Aquesta col·laboració, que preveu ampliar-se en propers anys, suposa, en paraules de Joan Mateo, "incorporar a les facultats d'Educació de Catalunya -ja que existeixen convenis similars amb altres universitats catalanes- professors d'escola que puguin aportar la seua expertesa i experiència als futurs mestres".

En el mateix sentit s'ha expressat el delegat d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, que ha destacat la col·laboració que existeix des de fa anys entre el Departament i la Universitat.

Per la seua part, el rector, ha insistit en la necessitat de sumar esforços entre institucions i administracions i ha ressaltat el caràcter estratègic que la professió de mestre té per un país.

Una comissió mixta formada per representants del Departament d'Ensenyament i de la FEPTS ha estat l'encarregada de triar els mestres que s'hi han presentat voluntaris.