Projecte de la UdL i la Paeria de lluita contra la pobresa amb jovent voluntari

El programa Frisbee d'Aprenentatge i Servei Solidari es posa en marxa aquest curs

Descarregar pdf
cooperaciopaeria
Fira de Bones Pràctiques sobre els ODS vinculats a la infància / Foto: Ajuntament de Lleida

La Universitat de Lleida (UdL) i l'ajuntament de la ciutat posen en marxa aquest curs un programa d'Aprenentatge i Servei Solidari (ApSS) que té com a objectiu lluitar contra la pobresa a nivell local i global. El projecte Frisbee, ideat per jovent de sis centres educatius, es basa en el voluntariat i s'emmarca en la xarxa temàtica Els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) amb la implicació de la Infància liderada des de Lleida.

La xarxa s’ha reunit a la Fira de Bones Pràctiques sobre els ODS vinculats a la infància organitzada per la Paeria, amb la col·laboració de la UdL. En la trobada, que es tanca aquest divendres, han participat representants de 20 ciutats d'arreu de l'Estat com ara Barcelona, Gijón, Madrid, València, Vitoria-Gasteiz o Saragossa.

El director de la unitat de Desenvolupament i Cooperació de la UdL, el professor Pere Enciso, ha destacat la importància de la reunió "per agafar idees i veure com impliquem la gent jove en tot el tema dels ODS de manera que prenguin consciència i empenyin els adults a què canviïn d'actituds i polítiques".

En aquest sentit, la regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, afegeix que "perquè els joves prenguin consciència de les fites que s'han d'aconseguir en els ODS, la millor manera és que s'impliquin i han de ser ells els que generin les propostes, s'hi engresquin i encomanin aquest interès entre els companys i companyes", com en el programa Frisbee.

Text: Premsa Paeria / Premsa UdL