Projecte de Campus Iberus per minimitzar els efectes de la sequera a Colòmbia

Amb l'empresa AKIS Internacional, creada per titulats de la UdL, i amb subvenció de l'AECID

Descarregar pdf
Iberus-AKIS-AECID-Bogota
D'esquerra a dreta: Oscar López (campus Iberus), Cavanillas (AECID) i Víctor Falguera (AKIS) Foto: Campus Iberus

El Campus d'Excel·lència Internacional de la Vall de l'Ebre ‘Campus Iberus’ -que aplega les Universitats de Lleida (UdL),  Saragossa, La Rioja i Pública de Navarra- i la consultoria lleidatana AKIS Internacional, fundada per quatre titulats de la UdL, desenvoluparà a partir de setembre un nou projecte de cooperació a Llatinoamèrica. L'objectiu és minimitzar els efectes de la sequera en aquest país. L'acció, amb un pressupost global de gairebé 130.000 euros, compta amb el suport de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), que en finançarà el 70%.

El projecte, titulat “Millora de la resiliència de l'agricultura familiar de la zona andina de Colòmbia davant el canvi climàtic mitjançant reg localitzat”, ha estat  seleccionat en l'última convocatòria competitiva de Projectes d'Innovació per al Desenvolupament. Pretén reduir els efectes negatius de les sequeres cada vegada més perllongades sobre els petits productors de la zona d'impacte, així com transferir aquest coneixement tant a agricultors com a tècnics assessors a través de diferents estratègies de capacitació.

El director de l'Oficina Tècnica de Cooperació de la AECID a Colòmbia, Carlos Cavanillas, va rebre la setmana passada a Bogotà representants de les dues entitats per iniciar els treballs de coordinació. Cavanillas va destacar la importància de la temàtica de l'actuació, doncs tant la millora de les condicions de vida dels petits agricultors com el país d'actuació han estat marcats com a prioritaris per la cooperació espanyola, especialment després de la consecució dels acords de pau.

Aquesta nova acció se suma a la llista de col·laboracions entre Campus Iberus i AKIS International a Colòmbia, on ambdues entitats han mantingut una presència estable durant els últims anys executant projectes i elaborant una sòlida xarxa de socis locals, que inclouen entre uns altres la Universitat Nacional de Colòmbia, la Corporació Colombiana de Recerca Agropecuària (Corpoica), Colciencias (l'agència pública per al foment de la ciència, la tecnologia i la innovació), el Servei Nacional d'Aprenentatge (SENA) o el propi Ministeri d'Agricultura.


Text: Comunicació Campus Iberus / Oficina de Premsa UdL