Primera 'universitat d'estiu' per a alumnat de secundària

Més de 170 inscrits en 13 cursos del 25 de juny al 13 de juliol

Descarregar pdf
ARBORETUM
L'Arborètum serà un dels escenaris Foto: UdL

La Universitat de Lleida (UdL) ofereix per primer cop cursos d'estiu per a alumnat de tercer i quart d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior organitzats pel Vicerectorat d'estudiants i l'Institut de Ciències de l'Educació (ICE). Un total de 174 nois i noies prendran part a partir del proper dilluns en algun dels 13 cursos que ha programat el Campus Jove Itinera. Es desenvoluparan del 25 de juny al 13 de juliol, als campus de Cappont i Agrònoms. Cadascun tindrà una durada de 20 hores, repartides al llarg d'una setmana, en horari de 9.30h a 14h.

"Volem que, un cop acabin les classes lectives del curs, puguin continuar descobrint nous interessos. Per això, hem convidat els estudiants a participar en els àmbits de recerca de la universitat, a través d'activitats molt pràctiques i amenes, d'entre molts camps del coneixement", destaquen els organitzadors. Els cursos, de fet, tenen temàtiques molt variades.  Des de les bases de la investigació a la genòmica vegetal, l'energia elèctrica i tèrmica, la impressió 3D, la llengua xinesa o els videojocs.

Al programa trobem títols com ara Sentim-nos forenses: introducció a la dissecció veterinàriaDetecció de gens endògens i transgens al genoma de l'arròs, Remou dades i resol problemesTastem l'energia, Modelat, disseny i impressió 3D, Investigar és tan apassionant com cuinar, o Plantes del món i el món de les plantes a l'Arborètum: descobrir, investigar i jugar. També n'hi ha d'altres d'àmbits més humanístics com Piensa, siente y actúa: el poder de la psicología, ¿Cómo nos comunicamos? El universo de la lengua, el cine y la literatura o Com escollim la nostra professió?.

Els cursos tenen un topall màxim d'entre 20 i 25 places, per poder garantir la part pràctica als laboratoris de la UdL. Els que tenen més alumnes inscrits són els d'impressió en 3D (25), dissecció veterinària (24), energia (22) i investigació (21). Els participants en aquesta primera edició del Campus Jove Itinera provenen de la ciutat de Lleida, Balaguer, Les Borges Blanques, Tàrrega, Mollerussa, Torrefarrera, Guissona, La Granadella i Fraga.

MÉS INFORMACIÓ:

Web Campus Jove Itinera