Premis als millors equip i orador novells per a la UdL

En la V Copa catalana de debat BP que s'ha celebrat per primer cop a Lleida

Descarregar pdf
equipudldebat
L'equip UdL. FOTO: Centre de Debat UdL
Albert Abadías i Javier Bergua, alumnes de la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET) de la Universitat de Lleida (UdL), van endur-se ahir el premi 'Caterina Albert' al millor equip novell de la V Copa catalana de debat BP (British Parliament) que, per primer cop, s'ha celebrat a Lleida. Organitzada pel Centre de debat de la UdL, en aquesta edició hi han participat 22 equips procedents de les universitats de Barcelona, Autònoma de Barcelona, Pompeu Fabra, Ramon Llull i Lleida, que aplegaven un total de 61 d'estudiants.
 
El debat BP és una modalitat acadèmica de discussió que emula les sessions del Parlament britànic. Els diferents equips representen les bancades del govern i de l'oposició, tant a la Cambra alta (Cambra dels Lords) com a la baixa (Cambra dels comuns), però no coneixeran quin serà el seu rol i quina és la temàtica a defensar o a oposar-s'hi fins 15 minuts abans de l'inici de la competició. Les intervencions solen durar entre cinc i set minuts i s'acompanyen dels formalismes típics al Parlament Britànic per demanar la paraula, donar-la, intervenir o cridar a l'ordre. El jurat valora sobretot la capacitat d'improvisació i de resposta immediata, així com el bagatge cultural i la claredat en l'exposició.
 
Enguany, el Premi al millor equip en la categoria absoluta de debat BP ha estat per a Bruno Gumila i Alberto Fernández i de la Universitat Pompeu Fabra, que van haver d'argumentar sobre si L'Estat pot comptar amb l'ajuda d'un ciberdelinqüent?.
 
A més del premi al millor equip novell per la seua dissertació sobre si es pot ser influencer en llengua catalana, la UdL també va obtenir el de millor orador novell de la competició. Aquest guardó va recaure en l'estudiant de la FDET, Àngel Arbonès, mentre que l'Albert Abadías obtenia un nou premi amb el tercer lloc en la mateixa categoria. La resta de representants de la UdL en la V Copa han estat Amanel Estruch (FDET) i Hajar Tannaz (FEPTS).
 

Aquest és el tercer any que estudiantat de la UdL participa en aquest torneig dialèctic impulsat per l'agrupació d'estudiants BP de Catalunya i que aquesta edició ha tingut al campus de Cappont (dies 9 i 10) i a l'Institut d'Estudis Ilerdencs (dia 11). El professorat del Centre de debat de la UdL ha valorat molt positivament la participació de l'estudiantat de la UdL i els premis obtinguts, així com haver estat proposats per organitzar la competició d'enguany.