Premi per als millors treballs de fi de grau sobre el turó de la Seu Vella

Impulsat per Càtedra UdL dedicada al monument, du el nom de mossèn Tarragona

Descarregar pdf
albert torello CC BY-SA 2.0
FOTO: Albert Torelló (CC BY-SA 2.0)
La recent creada Càtedra 'Turó de la Seu Vella' de la Universitat de Lleida (UdL) convoca el I Premi per als millors treballs de final de grau (TFG) sobre aquest conjunt monumental. El guardó, patrocinat pels Amics de la Seu Vella, du el nom de 'Mossèn Jesús Tarragona', tot reprenent i ampliant el premi en recerca històrica d'aquesta entitat. Tarragona, que va morir al 2020 a l'edat de 95 anys, en va treballar més de 50 per salvaguardar el patrimoni de Ponent, inclosa la catedral antiga, ja fos com a delegat del Patrimoni Artístic de la Diòcesi de Lleida, com a president dels Amics de la Seu Vella i com a director del Museu Diocesà de Lleida.

Al premi, dotat amb 700€ i, si s'escau, amb un accèssit de 300€, hi podrà optar l'estudiantat de qualsevol grau de la UdL que hagi defensat el seu TFG durant el curs 2021-22 i hagi obtingut una nota mínima de 9. És indispensable que en el treball s’hagi incorporat el Turó de la Seu Vella en l'objecte d’investigació, sigui quina sigui la acadèmica. El jurat, encara per determinar, valorà la rellevància i originalitat del tema, el marc teòric, la coherència i rigor en la metodologia, el resultats, conclusions i avenç que aporta a l'àmbit dels estudis sobre el turó, així com la defensa oral del TFG. Els treballs es podran presentar al vicerectorat de Cultura i extensió universitària fins al 30 de setembre de 2022.

El guardó és una de les iniciatives que posarà en marxa aquesta Càtedra que ahir va constituir el seu Consell científic. Presidit pel vicerector de Cultura i extensió universitària de la UdL, Joan Busqueta, estarà integrat, de moment, per professorat de diferents disciplines de la UdL: Carme Bellet, Francesc Fité, Alberto Velasco, María José Vilata, Núria Preixens, Marcel·la Andreu (Facultat de Lletres), César Cierco, Mariona Farré, Eduard Cristòbal (Facultat Dret, Economia i Turisme), Pepa Valls (Facultat d'Educació, Psicologia i Treball), Carles Balasch (Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària) i Toni Granollers (Escola Politècnica Superior). Al consell es podran incorporar en un futur professionals d'altres àmbits.

La Càtedra, dirigida per la professora de Turisme de la UdL, Eva Martin, també tindrà un consell assessor format per persones de l’àmbit social destacades per la seu dedicació i vinculació als estudis i promoció del Turó de la Seu Vella; i d’un consell de patrocinadors, constituït per representants de les institucions i empreses amb les què tingui signats convenis de patrocini anual. De moment, ja compta amb el compromís dels Amics de la Seu Vella, el Consorci del Turó de la Seu Vella, la Fundació Sorigué, Promomelba, la Fundació Layret i la Universitat Europea d'Andorra. Aquestes dos darreres formalitzaran la seua aportació la setmana vinent.