Premi internacional per a un vídeo de dos titulats de la UdL

'Get ready for It' aborda els Objectius de Desenvolupament Sostenible

Descarregar pdf
premivideo
Jaume Fabregat i Àlex Formentí. FOTO: AF
Get ready for It és el títol del vídeo que ha guanyat el segon premi del X Concurs internacional de vídeo del Grup Compostel·la d'Universitats (GCU). Els seus autors, Àlex Formentí Capacete i Jaume Fabregat Farnell, graduats en Dret i en Màster en advocacia per la Universitat de Lleida (UdL), aborden en un minut i mig els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides. La peça audiovisual presenta passos que la societat ha donat per assolir-los i incorporar-los a la vida quotidiana amb l'objectiu de difondre'ls i promoure el seu coneixement, expliquen els autors.
 
El jurat, integrat per Marek Kręglewski i Inmaculada Fontanet (president i vicepresidenta del GCU), Iryna Kiturka (Yanka Kupala Universitat Estatal de Grodno-Bielorússia), Juan Carlos Antonio More Mori (Universitat de Piura-Perú), i Marijana Mladenov (Universitat Acadèmia de Negocis de Novi Sad. Sèrbia), va estimar que Get ready for It, "és un toc d'atenció a l'espectador sobre qüestions urgents del nostre temps com ara una actitud responsable envers el medi ambient, la recerca de fonts d'energia alternatives, la salut i les qüestions d'igualtat social"
 
El primer premi va recaure en l'estudiant de la Universitat Anáhuac Veracruz-campus Xalapa (Mèxic), Oscar Croda, pel seu vídeo Synthesis, on reflexiona sobre els canvis que han viscut els universitaris a causa de la pandèmia de la COVID-19 i convida a gaudir i apreciar els petits moments d'aquesta etapa de la vida.
 
L'acte de lliurament dels guardons -1000 euros bruts per al primer premi i 400 per al segon- tindrà lloc el 13 de setembre vinent a Santiago de Compostel·la en el marc de la XXVII Assemblea General del GCU. El Grup Compostel·la d'Universitats, creat al 1994, aplega 71 universitats de 28 països d'arreu del món, entre elles la UdL. El seu objectiu és promoure la col·laboració i el diàleg en tots els àmbits de l'educació superior.