Obres de Granados i cançons populars de Lorca, en concert

A càrrec de la mezzosoprano Marisa Martins i el músic Rafael Bonavita

Descarregar pdf
MartinsambBonavita
Martins amb Bonavita

Obres del pianista i compositor lleidatà Enric Granados (Amor y odio, El tra la la y el punteado, El mirar de la maja, Callejeo, El mal discreto), així com poemes de Federico García Lorca i cançons populars harmonitzades per ell (Anda jaleo, La lobada, La ausencia), formen part del programa del proper concert, demà dimecres, de la XXV Temporada musical de la UdL.

Aquestes, així com composicions dels italians Claudio Monteverdi (1567-1643), Tarquinio Merula (1595-1665), Girolamo Frescobaldi (1583-1643), Giovanni Felice Sances (1600-1679), Benedetto Ferrari (1603-1681), del compositor nascut a Valls, Robert Gerhard (1896-1970), i de la valenciana Matilde Salvador (1918-2007), seran interpretades per la mezzosoprano Marisa Martin i el músic Rafael Bonavita (tiorba i guitarra).

El repertori operístic de Marisa Martins, formada a Buenos Aires (Argentina) i a Barcelona, abasta principalment Monteverdi, Mozart i Rossini. Pel que fa al camp del Lied, sent predilecció per la música francesa i espanyola, la qual cosa l'ha dut a estrenar obres de compositors catalans com ara Xavier Montsalvatge, Frederic Mompou, Miquel Ortega, Xavier Benguerel, Enric Palomar, David Padrós, Josep M. Mestres Quadreny i Jordi Rossinyol.

Guardonada amb l’Orphée d’Or 2008 a la categoria “Grandes Voix Humaines, està també interessada en la relació veu-moviment i ha participat en produccions que combinen música i dansa contemporània.

L'uruguaià Rafael Bonavita és internacionalment reconegut dins el panorama de la música antiga, com un dels valors més ferms i versàtils en l'àmbit dels instruments de corda polsada. Desenvolupa una intensa activitat concertística i pedagògica a Europa, Àsia i Amèrica, i també col·labora sovint amb directors com Jordi Savall, René Jacobs, Marc Minkowski o Gabriel Garrido, així com amb el conjunt suïs Musica Fiorita.

El concert de la Temporada musical de la UdL, que du el títol de Cordes i passions, tindrà lloc a la Sala d'actes del Rectorat, a les sis de la tarda i com és habitual serà gratuït.