Micro-MOOC sobre accés obert a través de twitter en anglès i català

Hi participa Biblioteca i Documentació de la UdL amb 11 universitats més

Descarregar pdf

La unitat de Biblioteca i Documentació de la Universitat de Lleida participa, amb 11 universitats més, en l'edició del curs gratuït sobre accés obert que s'impartirà a través de Twitter en català i en anglès.

El projecte, coordinat per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), planteja una formació de cinc dies de durada, del 22 al 26 d'octubre. Es farà diàriament, via @moocmicro en el següent horari:  a les 10 del matí 10.00h en català amb el hashtag #OAMOOC, i a les 12.00h, en anglès amb el hashtag #OAMOOC18.

L'objectiu d'aquest curs és difondre conceptes i nocions bàsiques sobre l'accés obert (open access) amb un llenguatge senzill i divulgatiu, tot facilitant una visió transversal de bones pràctiques, iniciatives, estàndards i eines per publicar, difondre i preservar tant les publicacions com les dades generades en el marc d'una recerca, expliquen des de la unitat de Biblioteca i Documentació de la UdL.

Es tracta d’una iniciativa que, tot i que està especialment adreçada a investigadors i estudiants universitaris, és oberta a qualsevol persona que hi tingui interès.

A més de la UdL i de la UOC, en aquest micro-MOOC hi participen la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Girona, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat Ramon Llull, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i la Universitat Jaume I. També hi col·laboren el Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), l'Associació Europea d'Universitats (European University Association, EUA), la Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche (LIBER) i SPARC Europe.