L'exrector Joan Viñas recull la Creu de Sant Jordi

De mans del president de la Generalitat, Quim Torra, en un acte a Barcelona

Descarregar pdf
creusantjordivinyasUdL
Viñas, recollint el guardó / Foto: Gencat

El catedràtic de Cirurgia de la Facultat de Medicina i exrector de la Universitat de Lleida (UdL), Joan Viñas, ha recollit aquest dilluns la Creu de Sant Jordi en un acte encapçalat pel president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, al Palau de la Música, a Barcelona. L'acte  s'ha fet amb tres mesos de retard a causa de la situació política i de l'aplicació de l'article 155. Torra ha lliurat aquest reconeixement a 30 personalitats i 24 entitat.

Entre els guardonats amb la Creu de Sant Jordi 2018 hi ha la Fundació PROA (Proactiva Open Arms), l'Associació Catalana pels Drets Civils creada per familiars dels presos polítics o exiliats com a plataforma d'actuació conjunta; l'advocat i historiador Josep Cruanyes; el músic Roger Espanyol -que va perdre un ull per l'impacte d'una bala de goma l'1-O-; o la mediàtica religiosa Lucía Caram.

A banda de Viñas, també han rebut la Creu de Sant Jordi dos lleidatans: la catedràtica emèrita de la Universitat Cornell, Lourdes Benería, natural de Boí; i 'Xicu' Anoro, fundador de 'La Cuina a Sils'.

Notícies relacionades