L'estudiantat de la UdL renova representants a Claustre, centres i la meitat de departaments

Per primer cop, totes les votacions s'han fet de manera electrònica i en dos dies

Descarregar pdf
eleccions estudiants
Un alumne, votant electrònicament / Foto: Consell de l'Estudiantat UdL
Uns 8.700 alumnes de la Universitat de Lleida (UdL) estaven cridats aquesta setmana a les urnes per renovar els seus representants al Claustre, les Juntes de centre i 14 dels 27 departaments de la UdL. Els comicis, que se celebren cada dos anys, estaven programats presencialment pel novembre de 2020 però la situació sanitària per la COVID-19 va obligar a ajornar-los. Ara s'han celebrat, per primer cop, en un format totalment telemàtic a través d'una plataforma de vot electrònic. També s'han ampliat a dos dies - 16 i 17 de febrer- per fomentar la participació, que finalment ha estat del 5'57% del cens.
 
Al Claustre hi ha 65 llocs a cobrir: 17 per a la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS); 12 per la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET); 9 per a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA); 9 per a l'Escola Politècnica Superior (EPS) ; 7 per a la Facultat de Medicina; 7 per a la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia (FIF); i 6 per a la Facultat de Lletres. Tots els centres han presentat una llista única. En alguns casos, amb menys representants que els assignats. Així, el màxim òrgan representatiu de la UdL comptarà amb 62 alumnes.
 

Els estudiants que més han votat al màxim òrgan representatiu de la UdL han estat els de la Facultat de Lletres, un 7,42%; seguits pels de l'EPS, amb un 7,16% i la FDET, amb un 6,96%. Completen el llistat, la FEPTS, amb un 6,82%; Medicina, amb un 3,79%; l'ETSEA, amb 2,72% i la FIF, amb 1,92%.

 
El Consell de l'Estudiantat atribueix la baixa participació a les condicions de docència virtual i a una insuficient difusió d'aquestes eleccions. També demana un cens diferenciat per a l'alumnat de doctorat, així com un número determinat de places reservades per a ells al Claustre "tenint en compte que l'Escola de Doctorat és un centre més de la Universitat".
 
 
MÉS INFORMACIÓ: