Les jornades de campus oberts de la UdL atreuen 3.400 visites

Persones de 14 països participen a les dos sessions virtuals

Descarregar pdf
portesobertes
L'alumnat atenent consultes / Foto: Consell de l'Estudiantat UdL
Les dos jornades virtuals de portes obertes que la Universitat de Lleida (UdL) ha realitzat aquesta primavera han sumat un total de 3.409 visites, 1.182 persones inscrites i 234 converses ateses. Tot i que la majoria dels visitants són de les comarques de Ponent i la resta de Catalunya, s'han comptabilitzat també 143 connexions des de l'estranger, concretament de 13 països diferents. Als habituals assistents del Principat d'Andorra, enguany s'han afegit de punts tan distants com els Estats Units, Singapur, Argentina o Corea del Sud. Quant a l'Estat espanyol, Aragó, País Basc i Comunitat Valenciana són les regions que aporten més visitants.
 
La pandèmia de COVID-19 ha obligat la UdL a mantenir el format virtual per a la presentació de la seua oferta de titulacions al futur alumnat i les seues famílies.  "Des que vam adaptar els campus oberts a l'escenari digital, al 2020, hem arribat a més estudiants i famílies", destaca la vicerectora d'Estudiants i Ocupabilitat, Montse Rué. "Esperem que la UdL continuï creixent", afegeix.

Del total de visitants virtuals, l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària (ETSEA) és el que n'ha rebut més, 526 entre les sessions del 24 d'abril i el 15 de maig. La segueixen la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS), amb 395 i l'Escola Politècnica Superior (EPS), amb 379. La Facultat de Medicina en comptabilitza 307; la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET), 246; la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia (FIF), 228; la Facultat de Lletres, 194 i l'INEFC Lleida, 182.

Quant al campus Igualada-UdL, la majoria de les 249 visites registrades s'han interessat pels estudis que hi ofereix la FIF, amb un 51,3%; seguida per l'EPS,  amb un 32,1%; i la FDET, amb un 16,7%. La majoria dels assistents s'han connectat des de les comarques barcelonines i lleidatanes. De fora, destaquen els visitants de Navarra. De les 234 converses ateses al global de la UdL, 44 corresponen a aquest campus.

Les jornades s'han articulat al voltant de sessions informatives en línia, vídeos amb testimonis d'alumnat i un xat de consultes, atès per 9 alumnes, un per cada centre propi i adscrit situat a Lleida i un pel campus Igualada-UdL. En les videoconferències, els equips directius donaven detalls de les titulacions, les sortides professionals, els projectes d'internacionalització o les pràctiques en empreses, entre altres. Després els assistents podien conversar de forma virtual amb professorat i alumnat per preguntar tot allò que necessitessin.
 
La UdL realitzarà noves jornades de portes obertes per informar dels estudis de màsters el proper mes de juny.


NOTÍCIES RELACIONADES:

La UdL es dona a conèixer al futur alumnat amb dos 'Portes obertes' virtuals